Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Zorgjes

Anjo Schouten | zaterdag 20 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 144x

Begon de week zo vrolijk, nu is er toch een kleine domper. Een van de kuikens klinkt verre van gezond. En dan gaan de mensen zich zorgen maken. Dat is heel begrijpelijk, maar meer dan afwachten kunnen we niet. Wie weet, groeit de kleine er overheen? Er is in ieder geval geen gebrek aan zorg.

Boeventronies

Als er een paar tegen elkaar hangen, met de oogjes open, dan lijken het toch echt een beetje de Zware Jongens(of meisjes). Dat zware zowel letterlijk als figuurlijk, het lijken nu echt poefjes. Man uil vliegt zich een slag in de rondte. Er verschijnen steeds meer meikevers in beeld. Op de buitencam zie je ze geregeld langs de boom vliegen. Nu man door de merelvoorraad heen is brengt hij weer muizen. In de diverse hoeken liggen die soms opgestapeld, met daarnaast een voorraadje meikevers. Maar de kast lijkt vooral een groothandel in onderdelen voor droomvangers.

Zelfbeheersing

Het blijft moeilijk voor man, om na een larve of een kever niet ook nog eens een muis aan te bieden. Gelukkig is vrouw een goede coach. Als het even kan/moet laat ze hem wel weten dat het verstandiger is om van de voorraad af te blijven. Streng, doch rechtvaardig. Natuurlijk gunnen we man ook een lekkere hap, en daar zal hij heus zelf wel voor zorgen. Dat erf is tenslotte een hoorn des overvloeds. Om in Bijbelse termen te blijven, het is 1 van de 7 vette jaren.

Dubbeldoelkevers

Ga maar niet op Google zoeken😊 Er bestaan wel dubbeldoelkoeien en dubbeldoelkippen. In dit geval zijn dubbeldoelkevers goed voedsel voor de uilen en ze houden de kijkers zoet. In de chat wordt tijdens een meikeverrace fanatiek meegeteld. Waarna een aantal chatters doodmoe vertrekken, niet bij te houden. Nu was er vandaag redelijk wat nieuws over het slimme vogelhuisje. Interessant, maar als ik lees van zoveel rupsen, zoveel spinnen, volgt er nog; en 99 andere prooien. Hoezo 99 andere prooien? Dat kunnen de prooitellers bij de steenuil niet verteren. En zou dat brok techniek een hamster als prooi herkennen? Iets zegt me dat die niet in de software staat. Al helemaal niet bij de 3 testsoorten.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs