Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Zondagrust? Echt niet! Kuiken 2 is er!

Saskia Wijte | zondag 29 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 284x

Weer een nieuw gezinslid erbij op het visarendnest! Altijd fijn. Schreef ik gisteravond nog dat alles volgens het boekje gaat qua planning, en binnen 24u bewijst kuuk 2 op deze zondag dat die planning ook maar gebaseerd is op gemiddelden.
Het eerste (nog niet zo scherpe) screenshot van kuuk 2!

Gemiddeld twee a drie dagen zit er tussen het uitkomen van de eieren, schreef ik gisteren. En ik schreef ook dat het allemaal volgens het boekje ging qua planning. Maar een gemiddelde bestaat natuurlijk bij de gratie van uitschieters naar zowel boven als onder. En daar had kuiken 2 kennelijk soortgelijke ideeën over, want ongeveer 24u na zijn oudere broer of zus besloot ook kuiken 2 dat het tijd werd om kennis te maken met de buitenwereld. We vermoedden dat vanmorgen rond 6u ons 2e kuiken uit het ei is gekomen, rond die tijd werd er druk gevoerd. Even voor 9 uur was kuiken 2 goed in beeld.

Wat doet kuiken 3?

Goede vraag. Ik waag mezelf niet meer aan nieuwe conceptplanningen. Vanmiddag, overmorgen of misschien later in de week pas, we merken vanzelf wel wanneer kuiken 3 zichzelf ontdoet van zijn eierschaal. Vooralsnog vieren we in elk geval dat pa en ma visarend twee snaveltjes te voeden hebben.

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs