Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Zomer

Anjo Schouten | woensdag 26 juni 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 59x

Na al die regen eindelijk eens een paar zomerse dagen. Geen half verzopen uiltjes meer, en als ze slim zijn zoeken ze dan verkoeling onder de bladeren. Maar zijn ze slim? In de kast zitten lijkt me nu meer een sauna ervaring.

Warmer weer

Men kan weer maaien, dat levert vast wat muizen op. Helaas zullen we die niet op de tak zien, de kuikens krijgen nu de meeste hapjes en happen buiten beeld. Helaas voor de kijkers, maar voor de ouders wellicht makkelijker. Gisterenavond kwam één van de ouders nog met een apart hapje. Gezien de vorm en de omvang, een sprinkhaan. Natuurlijk weer niemand thuis, dus moest man of vrouw weer zoeken waar de kuikens uithangen. Te horen aan het enthousiasme, elders in de boom, heeft de prooi gesmaakt.

Opgroeien

Nog even en we zien amper meer het verschil tussen de ouders en de kuikens. Als ze samen op de tak zitten is het wel te doen, vooral het ringetje van RP geeft het weg. Ik zag een keer de vraag voorbijkomen "wanneer maken de kuikens een volwassen uilengeluid" ? Ik heb werkelijk geen idee wanneer ze hun eerste wiew of woo roepen, maar één ding kunnen ze al wel; keffen. We horen dit seizoen een hoop kefjes. Noem het maar een scheldpartijtje of klein alarm. Helaas horen wij het verschil in kefjes niet. Bij het ene geluid duiken de kuikens de kast in, bij een ander kefje zie je bijna denken: lekker belangrijk. Dat de kuikens het ook al kunnen doen was goed te zien in de clip met spelen op de tak. Spelen en kefjes een erg leuke clip.

Gelukkig hoeven we niet te kiezen

Ook dit seizoen zijn er een hoop leuke clips gemaakt. Geregeld denk ik de leukste al gezien te hebben, maar nee hoor, dan komt er een nog leuker moment. Dat kost heel wat lachtranen. Wat dat betreft zijn jonge steenuilen echte artiesten. RP is de charmeur, die kan fixeren maar houdt dan gelijk een danser van Riverdance de rest van het lijf stil. Mhh, aparte vergelijking, maar u begrijpt vast wel wat ik bedoel. Bos, tja dat is meer het disco type. Het clipje zou niet misstaan in een wachtkamer van een sportschool. Swingen
Nu maar afwachten wat voor fratsen we nog meer gaan zien.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs