Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo. Vieze ooievaar 10.08.2009

Door Leo Daanen
Stork

Zoekplaatje

Leo Daanen, STORK | dinsdag 18 april 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1065x

In het clubhuis werd gesproken over een zwarte ooievaar, dus even zoeken in mijn archief, maar ik heb wel een vieze ooievaar gevonden !!
Foto Leo. Drie op een rij en zoek de 10 verschillen.

Vieze ooievaar!

Enkele jaren geleden, (2009) kwam ik een keer iemand tegen en die zei, “Leo er zit een hele vieze ooievaar op de vilt”. 

De “Vilt” is een natuurgebiedje in Beugen vlak bij mij in de buurt, waar ook ons ooievaarsnest staat. Ik vroeg aan de man een hele vieze, dan is die zeker in een blubbersloot gevallen ?  Weet je zeker dat het de witte ooievaar is ? Nou ik zou het niet weten vertelde de man, maar hij is erg vies.

Camera en verrekijker.

Ik was op weg naar huis en heb dus snel mijn camera en verrekijker gegrepen en weer op naar de Vilt. Daar aangekomen zag ik een jonge ooievaar (zie nog halve donkere snavel) die we dat jaar daar geringd hebben. Toen ik echter met de verrekijker goed rond keek zag ik ook een blauwe reiger staan. En plots zag ik vanachter wat biezenpollen een andere vogel tevoorschijn komen.

Snel de camera in de aanslag, maar toch nog even wachten.

Zoek de 10 verschillen, haha.

Toen ik daar nog stond te kijken, zag ik de vreemde vieze vogel richting de Blauwe reiger en ook de jonge ooievaar in die richting stappen. Op dat moment dacht ik nu moet ik toch nodig een plaatje gaan schieten. Dus zie hier drie op een rij en zoek de 10 verschillen ;-)

Het zal wel geen moeilijke opgave zijn, voor jullie haha.

Oh ja, natuurlijk is de vieze ooievaar de in Nederland niet zo veel voorkomende Zwarte ooievaar.

 

Groetjes,

Leo.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs