naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Huiszwaluw

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Voedertafel

Geen broedsel

Havik

Alle Beleef de Lente camera's gaan op 29 september definitief uit.   *   Helaas heeft nog een jong kerkuiltje het niet gered   *   Onraad bij de kerkuil   *   Schoon en fris   *   Drukte op de tak
Toon alle blogs & vlogs

Door Renée

Zoek de verschillen

Renée | woensdag 21 februari 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 454x

Vogels kun je herkennen aan hun uiterlijk en hun roep. Bij sommige soorten is een duidelijk verschil tussen het mannetje en het vrouwtje waar te nemen. Maar niet bij elke soort is dat onderscheid makkelijk te maken. Hoe zit dat bij onze bosuilen?
screenshots binnencam bosuil -zoek de verschillen-

Het uiterlijk 

Het verschil tussen M (man) en V (vrouw) bosuil is aan de buitenkant niet te zien. Maar doordat we sinds 2015 deze kast kunnen volgen, is door het gedrag het verschil wel opgemerkt. Het is niet met zekerheid te zeggen, maar het lijkt erop dat we voor het 4e jaar op rij met hetzelfde paartje te maken hebben. V is geringd aan haar rechterpoot en heeft een wat donkerder uiterlijk. M heeft geen ring en is iets lichter gekleurd.

De roep 

In de clip "ongezien huis kopen" is het verschil in roep tussen man en vrouw goed te horen. V zit op de tak en doet haar lokroep, daarna een duidelijk -kuwiet-. Daarop antwoordt M met zijn -huhu-huhuhuhuuuuuu- (die roep die ook vaak in films wordt gebruikt om het lekker spannend te maken) en ook zijn lokroep is daarna te horen. 

Succes de komende tijd met het herkennen van de verschillen!

Renée

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht