Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Zo jammer

Anjo Schouten | woensdag 24 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 62x

Het is zo leuk om een beetje bij te houden wat er de afgelopen dagen gebeurde. Wat betreft gisterenavond, helaas, alleen maar hop. Ik kan wel gaan schrijven: er was er eens een hop, maar een happy end schiet me niet te binnen. Gelukkig wel leuke dingen van zondag. Zondag bleek muizendag.

Muizendag

Zondag was het muizendag. Muis na muis en een vogel. En wat genoot vrouw van die vogel, gewoon een genot haar zo te zien smikkelen. Maar Anjo, dat is zielig, een vogeltje... Ehm...nee. Een steenuil is nu eenmaal een carnivoor en die komt echt niet aan met radijsjes. En wat betreft prooien, een afwisseling is ook wel fijn. Zeg nu zelf, alle dagen havermout gaat ook vervelen. De kuikens zullen ook niet smullen van Molenaars Kindermeel, liever een meikever. Ik ben benieuwd wanneer we de eerste in beeld krijgen.

Het is een vreemd'ling zeker

Het komt geregeld voor dat we veraf een derde uil horen roepen, de buurman. Maar een vreemde uil op de tak? Die was vast verdwaald. Het deerde vrouw niet, die begon gewoon te krijsen van "voer, voer". Maar man dacht er terecht anders over. Vreemde uil

Een deukje in een ei

Ik heb het zelf gezien, maar al snel werd het een krater en een gat. We wachten het maar af. Veel viezigheidjes worden al gezien als een gat. En met het uitkomen zullen veel zaagselstukjes wel weer een eischaal zijn.
We moeten toch echt nog even geduld hebben.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs