Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Ze wil meer

Anjo Schouten | woensdag 17 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 75x

Ineens duiken er weer muizen op. Tot groot plezier van de kijkers, maar vooral voor vrouw. Soms stort ze zich erop en denk je, die is zo weg. Maar als een ware dame, ze eet bescheiden. Ze zet dan de rest in de hoek.

De aanvoer

Ook al vond men het pet, gezien de aantallen zit het wel snor. Natuurlijk zien we liever muizen, maar larven zijn duidelijk in de aanbieding. Mocht ze echt honger krijgen, dan gaat ze desnoods zelf wel wat halen. Ook al schreeuwt ze luid en duidelijk. Fijn dat men per camera het geluid aan of uit kan zetten. Vrouw steenuil staat niet hoog aangeschreven wat betreft haar zangkwaliteiten. Ze is gewoon een snerk.

Sommige prooien

Waarom moest die jonge rat zo rap het huis uit? Werd de rest verstopt in haar bankkluisje? De slachtpartij op maandag morgen, zit je net aan je eerste koffie, hup een onthoofding. Blijft aangenaam in kleur. Maar even later, na een paar hapjes, kiepert ze de rest van de muis de sluis in. Dat leek me een versie van de kat op het spek binden, man zou er zomaar over kunnen struikelen. Dat deed ie niet, want voor hij terugkwam kreeg ze weer trek en haalde de muis op, die netjes in een hoek werd gelegd. Later zag man het overschot der brokken liggen en kwam het haar aanbieden: kijk eens lief, ik heb muis voor je. Charmante geste, maar ze trapt er niet in. Gisterenavond, ik stond een ruimte verder en hoorde een geluid van man. Je loopt naar binnen, en ja hoor. Staat hij met een stel grote ogen een soort help te roepen. Vrouw was even de deur uit, en sta je dan, met een larfje. Dat soort blikken en roepjes blijven geestig. Vooral als er nog kleine kuikens zijn. Te klein om zelf een meikever aan te pakken. Zo komt menig steenuilenman wat klunzig over. Wat de man van vorig jaar totaal niet was. Maar wie weet wat deze man nog in petto heeft?

Huishoudelijke mededeling

Veel kijkers hebben al de kuiken-poll ingevuld. Voor wie het nog niet heeft gedaan, de poll sluit op 29 april. Grijp uw kans, de eeuwige roem zou zomaar op u kunnen wachten.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs