Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Ze lijken wel op

Anjo Schouten | zaterdag 15 april 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 139x

Wij, of eigenlijk vrouw uil, waren verwend. Je kon niet inloggen of er lagen wel een paar muizen op voorraad. Dus het oogt leeg in de kast als er geen liggen. Het waren er ook rijkelijk veel, zeker al voor de de legperiode. Man liet zien dat ie prima kan jagen, dus geen zorgen. Larven vullen ook.

Ze hebben het mooi voor elkaar

Een kwartet eitjes, en dat was voor vrouw best een hele klus, dat leggen. Voor de kijkers ook, maar dat waren de bekende stuurlui aan wal. Wat dat betreft zijn su-pporters bijna net zo erg als fanatieke voetbalfans. Nu begint de lange tijd van geduldig wachten, wanneer komen de eitjes uit? Wat mij betreft verdient vrouw uil de eeuwige roem, maar u kunt 'm ook winnen. Wederom zet Beleefdelente u aan tot gokgedrag. De kuiken-poll staat open tot 23 april 11:00 uur.

Het is afkicken voor man

Geen wilde avonturen meer met zijn lief. Daar heeft hij ook geen tijd meer voor. De vader in spe moet de boodschappen doen. Omdat we van dit stelletje voor het eerst een nestje zien, zijn we reuze benieuwd hoe dit allemaal gaat lopen. Dit vrouwtje lijkt milder dan de voorgaande vrouwtjes die we zagen. Maar blijft dat ook zo? Gaat hij af en toe proberen op de eitjes te zitten? Of over een tijdje proberen een ei te voeren? Misschien mept ie de kuikens wel ondersteboven als hij met een stuk dode muis voor hun snaveltjes gaat zwiepen? Voorlopig is het al mooi dat ze hem vertrouwde dat hij even op de eitjes mocht passen en geen voorraad zou jatten. Dat laatste is best een risico.
Man past even op


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs