Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Ze hokken nog steeds

Anjo Schouten | zaterdag 22 juli 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 125x

Zelfs te lezen over een tweede legsel deed me diep zuchten. Dat gun je man en vrouw niet. We hebben zelf gezien hoeveel werk het is, vier van die losbollen groot te brengen. Respect voor de uiltjes. Nog even en ze moeten zelf een woonstee gaan zoeken. En op den duur een partner.

Eer van hun werk

In dit geval bedoel ik de kastenmaker, en ook de man/vrouw die ijverig heeft staan zoeken en zagen voor een gepaste maat uitlooptak. Beiden zijn goed gebruikt. De boom is een ware speeljungle geworden. Lekker hollen en dollen.Maar binnenshuis is er blijkbaar ook vertier, elkaar wat plagen en samen op vlinderjacht. Lekker loeren

Een zwanenzang

De vloerbedekking in de kast beweegt soms een beetje, maar gisterenmiddag, even na 12:30 was er meer beweging. Iets met een vleugel. Helaas geen feniks die uit de as verrees, maar een stervende vlinder. Tussen de rotzooi onder het gat naar de sluis. Een uilenkast is geen gezonde omgeving voor een vlinder. Denk maar aan de hapgrage snaveltjes.

Drukte in en onder de kast

Hoorden we vorig seizoen de schapen vaak onder de boom, dit jaar weinig. Tot afgelopen woensdag. Urenlang hebben de schapen staan blaten, en niet te zacht ook. Misschien een inspraakavond? Wat het ook was, het debat leek niet te verstommen. De komende avonden zal het ook weinig stil zijn. Niet vanwege de schapen maar de muziek. Best grappig, een festival vanuit uw luie stoel.
In de kast


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs