Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Worm, na worm, na worm

Anjo Schouten | woensdag 12 juni 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 78x

Einde seizoen moeten de prooitellers ernstig worden ontwormd. Tot het grote plezier van de uiltjes en de kijkers werden er dan maandagavond wat muisjes gebracht. Dat is eens wat anders dan die kronkelende slierten. Het was echt schraalhans keukenmeester.

Oude uitdrukking

Waar komt dat schraalhans vandaan? Ik wed dat geen enkele uil Hans heet, een schraalhans was iemand die weinig eten in huis had, maar er komen veel uitdrukkingen voor met de naam Hans. De kijkers hebben weer wat te googlen. De muisjes, wat waren ze welkom, toch met minder enthousisme genuttigd. Zelf bekeek ik de prooiaanvoer van zondag middernacht tot 12:00 in de middag, laatste prooi om 6:06, en dat bleef zo tot een uur of 22:00. Voor de lege uilen maagjes werd het: geduld is zulks een schone zaak.

Buiten beeld

Nu RP ook vliegvlug is krijgen ze veel prooitjes buiten beeld. En oh die stoute RP toch. Na de hardnekkige hop zagen we RP niet meer. Er ontstonden zorgjes, waar is die gebleven? Als sinds 11:00 uur niet meer gezien! Ik had iets van die duikt wel weer op, en dat deed ie ook, laat in de avond. Ik hoorde bijna een zucht van verlichting. Men leeft mee met de kuikens en de oudervogels. En dat kan een mooi duwtje zijn naar meer vogels kijken. Eens een vogelboekje aanschaffen. De wetenschap dat het niet is "nestje bouwen, eitjes leggen, voeren, uitvliegen". Ik weet dat een aantal vaste kijkers zich in het vrijwilligerswerk hebben gestort, van ringen tot opvang. Ook dat is de kracht van BDL, en ook dat is buiten beeld.

De charme van BDL

We leren wat over vogels die we anders nooit zien. Het ligt vaak aan het gebied waar je woont. We wonen in een klein landje, maar toch zo verschillend. En je zal maar net ergens wonen waar er ook steenuilen wonen. Menig kijker ziet groen en geel. Nee, we gunnen het die mensen. Maar oh, wat zouden we graag allemaal steenuilen in het wild willen zien. Een mooie boom in de tuin, met goed zicht op..of camera in de kast. Gelukkig zagen we maandag iets wat we altijd leuk blijven vinden, een douche. Bos genoot ervan met overgave!
Lekker douchen


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs