Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Wonder van regelmaat

Ronald van Harxen, STONE | vrijdag 17 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 753x

Wat ik bij steenuilen werkelijk niet zou durven - durf ik (voorzichtig) bij kauwen wel: voorspellen wanneer het volgende ei gelegd gaat worden. Morgen tussen 11.00 en 12.00 uur. Nu loop ik natuurlijk het risico dat ik er helemaal naast zit - is eerder gebeurd - maar ik geef het een goede kans.

Kauwen zijn namelijk een wonder van regelmaat als het op het leggen van een ei aankomt. Tussen het eerste en tweede zat 25 uur en tussen het tweede en derde 24 uur. Een uurtje verschil maar. Dat was ook precies de marge die de Dongense kauwen vorig jaar aanhielden. Als er nog een vijfde bij komt, wat niet ongewoon is bij kauwen, wordt het zondagmorgen tussen 11.00 en 13.00. Tegen die tijd meld ik me weer om jullie daverende applaus of smadelijke hoongelach in ontvangst te nemen. Bij voornbaat meld ik vast dat ik meer verstand heb van steenuilen.

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs