naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Lepelaar

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Jongste lepelaartje valt uit het nest   *   Zondag om 22:00 uur worden de webcams bij de koolmezen uitgezet   *   Alle acht koolmeesjes uit nest2 zijn uitgevlogen!   *   De jonge slechtvalkjes zijn geringd - het zijn drie vrouwtjes   *   Nestbouw huiszwaluw in volle gang!
Toon alle blogs & vlogs

Door Leo Daanen
Stork

Woensdag 6 juni, de grote dag

Leo Daanen, STORK | dinsdag 5 juni 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 306x

Tsja wat gaat het toch snel hé, morgen (woensdag 6 juni) gaan we alweer de twee overgebleven jonge ooievaartjes ringen.
Foto Liesbeth (Gemeente Gennep): voorbereidingen en instructies aan publiek vlak voor het ringen.

De tijd vliegt

Op 2 mei kropen er twee kuikens uit het ei, op 4 mei kuiken nr. 3 en op 7 mei kuiken nr. 4. Wat gaat het dan snel hè, de tijd vliegt voorbij. Want morgen zijn de twee die nu nog op het nest zitten alweer 5 weken oud, dus tijd om ze te gaan ringen. Op de foto links boven: links zus Maria, midden ik zelf in de gordel en rechts zwager Richard. We staan (zag ik nu pas) in de vorm van een A, dus het A-team zeg maar ;-)

Op de foto boven midden, zie je enkele ringspullen: ringen, meetlat, tang en weegschaal. Foto rechts het aanleggen van de ring bij het laatste van toen 3 jongen. 

IVN "de groentjes"

Elk jaar ringen we de ooievaars in Gennep, met medewerking van de Gemeente Gennep, waarvoor onze hartelijke dank. Het ringen is elk jaar weer een hot item, waar veel mensen heel graag bij willen zijn. Ook de “Groentjes” (kinderen) van het plaatselijke IVN zijn elk jaar uitgenodigd, vandaar dat wij elk jaar op woensdagmiddag na 16.00 uur ringen. En een spreekwoord luidt toch. . . . “aldoende leert men”?

Wie weet tot morgen, maar er komt ook wel het een en ander op de site van het ringen.

Groetjes,  Leo


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht