Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Wij zijn er klaar voor

Sienna Obdeijn | donderdag 1 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 580x

Als team Merel stonden wij al een tijdje te popelen om aan de slag te gaan. Helaas laat de merel zich dit jaar niet zien voor de camera. Daar zaten we dan, te kijken naar een leeg beeld. Eventjes voelden wij ons werkloos voor dit seizoen, maar gelukkig kunnen wij toch aan de slag als team Torenvalk.
Man links vrouw rechts. Foto: Jelle de Jong

Wie zijn zij

De torenvalk is een kleine soort in de valkenfamilie. Zowel man als vrouw hebben een roodbruine rug. Het mannetje is goed te herkennen aan de grijze kop en grijze staart met zwarte band aan het einde. Het vrouwtje heeft een wat bruinere kop wat overloopt in de roodbruine kleur op de rug. Ze zijn zo’n 30 tot 38 cm groot met een spanwijdte tussen 68 en 78 cm.

Misschien heb je er wel eens een boven een weiland zien bidden. Dit doen zij namelijk vaak wanneer zij op zoek zijn naar prooi. De torenvalk is gespecialiseerd in het vangen van kleine zoogdieren zoals woelmuizen. Daarnaast pakken ze ook wel eens een kleine zangvogel, kuikens van weidevogels en kevers.

Wie zijn wij

Dit jaar mag ik weer deel uitmaken van een leuk en fanatiek team. Christ, Linda en ik (Sienna) zullen de blogs verzorgen. Odette en Lisa verzorgen dit jaar de filmpjes en daarnaast zijn er nog twee moderatoren die de gezelligheid in het clubhuis behouden. Samen doen wij verslag van de activiteiten van de torenvalk. Daarnaast zullen wij ook zoveel mogelijk vragen beantwoorden. 

Wij zijn er inmiddels helemaal klaar voor, dus laat die romantiek tussen de torenvalken maar komen. We gaan een mooi seizoen tegemoet. Kijkt u met ons mee?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs