Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Wiep wiep en tok tok

Anjo Schouten | zaterdag 6 mei 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 186x

Terwijl ik het clubhuis verlaat, struikel ik over de wallen en de half in slaap gevallen kijkers. Een uit-het-ei-kijk dag is werkelijk slopend. Ik had, ik dacht, een passende titel in gedachten. Maar nee, de kuikens werkten niet mee. Nu al dwars. Ik had het kunnen weten.

Zijn laatste snipperdag

Meneer lekker op de veranda, te genieten van de zon. Maar de zaken zijn gewijzigd, donderdag begon het gepiep of gewiep. En wat waren de kijkers blij! Geluid uit de eitjes! Het duurde nog een kleine dag tot vrouw terug begon te "praten". Een enkeling dacht de kuikens in het ei te horen pikken (regen) er werd eierschaal gezien (was het niet). En man, die kwam een muis weghalen, uren later zat ie met een muis op de tak. Hij vloog er weer mee weg. Voor zijn opbergplaats? Heeft hij ergens een muiskluis?

Oud nieuws?

Het is zeer goed mogelijk als u dit leest er tenminste 2 kuikens in beeld zijn. Mijn excuus is dan: ook bloggers slapen soms. Ja, heus! Als ik later vandaag de PC aanzet zie ik vast wat schattig dons en gaan we op voor een paar erg leuke weken. Eerst het hulpeloze van de jonge kuikens, na een dag of 9 gaan de oogjes open, later schuifelen ze op die achterstevoren knieeën(tarsus), maar als ze eenmaal uit de voeten kunnen, dan verwacht ik kattenkwaad. Beetje schijngevechtjes met elkaar. Soms pootje haken, of op het pootje van een broer/zus knabbelen. Wat het altijd goed doet voor de camera, het fixeren. Om u vast lekker te maken...


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs