Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

What's in a name

Anke Dijkhuis | woensdag 6 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 277x

Koltrast, solsort, svartþröstur, karatavuk, zwazo, turdus merula, mwyalchen, ofetwel 'Merel' in het; Zweeds, Deens, IJslands, Turks, Haitiaans Creools, Latijns en Welshs.

Erg jammer dat de merels zich nog niet zoveel laten zien. Gelukkig zitten ze ook in onze achtertuin en zingt het mannetje het hoogste lied zo rond 20:00, wanneer de schemer intreed. 

De merel is niet alleen hier een veelbeschreven vogel, ook in boeken, muziek, in films en als voornaam is het een graag geziene gast.

In de veelbesproken vogelserie ( met o.a. de fuut, de bergeend en de kievit) is ook een boek geheel gewijd aan de merel. Hay Wijnhoven houdt al jaren een dagboek bij in zijn tuin. De Beatles zongen het nummer "Blackbird" ( weliswaar met een andere symbolische lading dan de vogel).

Susan Sarandon speelt samen met Kate Winslet in de film Blackbird. En bijna iedereen heeft wel eens iemand ontmoet die Merel heet, het zijn namelijk 10861 meisjes/vrouwen die deze naam als voornaam dragen, ruim 1208 heeft de naam Merel als tweede of derde naam.

Kortom de merel leent zijn naam aan heel wat producten, mensen en symboliek. Nu maar hopen dat het merel nest gebouwd wordt op de schedel en we kunnen gaan genieten van een intiem inkijkje in het leven van meneer en mevrouw Merel.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs