Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Merel

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Door Caroline Walta
STORK en Haagse Vogelbescherming

Wennen

Caroline Walta, STORK | zondag 12 maart 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1042x

Gisteren had ik 'm voor het eerst aan: mijn zomerjas. Alles uit de zakken van de winteroutfit overgeheveld, inclusief de handschoenen. Mijn koude handen vinden het namelijk nog wel wennen aan de blote buitenlucht.


Uit de reacties blijkt, dat het voor ons allemaal ook wennen is aan de nieuwe website. We moeten onze weg nog een beetje vinden en achter de schermen wordt hard gewerkt aan de techniek, zoals de beschikbaarheid van live beelden op iPhone/Pad. Andere tips die jullie geven, zoals de plek van het blok om te reageren en de verdwijnende geschiedenis uit het clubhuis, zijn bekend bij Vogelbescherming Nederland.

Over kennismaken en live beelden gesproken, op zaterdagochtend 18 maart is er een fotoworkshop bij de ooievaarsnesten in Natuurpark Lelystad. Ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben om daar uitleg te geven en fantastisch dat fotograaf Servan Ott een deel van de opbrengst ten goede laat komen aan onze vrijwilligersorganisatie STORK.

Voor meer informatie en aanmelden: http://www.servanottfotografie.nl/agenda/

 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs