Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Welkom, wederom in Gennep

Leo Daanen, STORK | dinsdag 3 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 782x

Ja hoor daar gaan we weer, het is weer Lenteeeeee !!

Even voorstellen

Ja, wie gaan we aan u voorstellen hahaha. Wim had er in zijn voorgaande blog al over wie we voor moeten stellen aan u. Al best wat bezoekers vragen dan ook al:  Is dit weer hetzelfde paartje als andere jaren ??

Onze Pa ??

Nou daar moet ik het antwoord nog even over schuldig blijven hoor. Want ja Pa heeft een aluminium ring aan zijn rechterpoot en dat had Pa van vorig jaar ook.  Maar . . . . . . er zijn meer rechts geringde ooievaars met een (oude) aluminium ring. Dus moet deze eerst afgelezen worden, zodat we er zeker van zijn dat het onze eigen Pa weer is.

En Ma dan ??

Ja Ma is niet geringd zoals jullie al wel gezien hebben en waarschijnlijk nog wel weten van vorig jaar.  Maar . . . . . . ook hier geldt, er zijn meer ongeringde vrouwtjes hoor. Nou in een volgend blog ga ik hier wat dieper op in. Ook hoop ik dan meer zekerheid te hebben of het (onze) Pa en (onze) Ma weer is.  

Wie zijn wij dan ??

Oh ja voordat ik het vergeet zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Leo dus en samen met Arda en Wim (allen aangesloten bij Stork) verzorgen wij jullie blogs weer dit jaar. Stork staat voor: STichting Ooievaars Research & Knowhow, zie www.ooievaars.eu voor meer info. Ik ben ook voorzitter van onze vogelwerkgroep Vereniging vogelwacht “de Maasheggen”  Wij beheren en onderhouden met onze vogelwerkgroep het ooievaars nest in Gennep. Ook de ooievaarsnesten in Beugen en sommige andere plaatsen beheren en onderhouden wij. In de clip “Grote schoonmaak” zie je mij bezig met nestonderhoud en de grote schoonmaak.

Jan-Willem onze clipmaker heeft deze en alle andere leuke clips gemaakt en was er dus die dag ook bij. En wie jullie wel dagelijks tegenkomen in het Clubhuis is onze Moderator 33.  Zij, (en ik ook wel regelmatig) zal jullie bijpraten in het clubhuis en houd daar een oogje in het zeil ;-)  Samen met z’n allen proberen wij er weer een gigantische mooie Lente van te maken.  Met in de hoofdrol natuurlijk onze Pa en Ma ooievaar. 

Heel veel plezier bij Beleef de Lente 2020.      

p.s. De Carnaval hebben ze gezellig meegevierd zoals je ziet in de vlog van Aron Daanen, vanuit de Marktplein in Gennep, de zgn Mért zitting.

Groetjes,  Leo.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs