naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Lepelaar

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Jongste lepelaartje valt uit het nest   *   Zondag om 22:00 uur worden de webcams bij de koolmezen uitgezet   *   Alle acht koolmeesjes uit nest2 zijn uitgevlogen!   *   De jonge slechtvalkjes zijn geringd - het zijn drie vrouwtjes   *   Nestbouw huiszwaluw in volle gang!
Toon alle blogs & vlogs

Door Arda van der Lee
STORK

Welkom terug bij de ooievaar

Arda van der Lee, STORK | zondag 11 februari 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 440x

Als trouwe kijker kent u onze ‘filmsterren’ al, want weer staat de camera gericht op het ooievaarsnest bovenop het prachtige "Oude stadhuis" in Gennep.

Natuurlijk is de ooievaar er weer bij, zou ik zo zeggen. Afgelopen jaar was de ooievaar de meest populaire vogel bij de kijkers van Beleef de Lente met 1,7 miljoen views.  Wij zijn daar natuurlijk heel trots op en blij dat de ooievaar niet alleen ons, maar zoveel mensen aanspreekt. Wij zijn Arda, Caroline, Leo en Wim, allemaal vrijwilligers van STORK. We gaan de komende maanden weer ons uiterste best doen om u als kijker op de hoogte te houden van het wel en wee rond dit nest. Alles wat er op en rond het nest gebeurt, proberen we zo goed mogelijk uit te leggen. We leven samen met u weer mee met het gesleep met takken, wellicht strijd om het nest, het leggen van de eieren en of het de ouders gaat lukken weer één of meerdere jongen vliegvlug te krijgen.  

Wij staan in de startblokken. Ook de bewoners van het nest zijn er klaar voor dat de camera gaat draaien. Ze zijn de hele winter in de buurt gebleven.

We wensen iedereen weer een mooi en vruchtbaar seizoen toe.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht