Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Binnenkort

Boerenlandvogels

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo 25.12.2017; ook onze ooievaars hadden een gezellige Eerste Kerstdag zo te zien

Door Arda van der Lee

Welkom terug bij de ooievaar

Arda van der Lee, STORK | zondag 11 februari 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 918x

Als trouwe kijker kent u onze ‘filmsterren’ al, want weer staat de camera gericht op het ooievaarsnest bovenop het prachtige "Oude stadhuis" in Gennep.

Natuurlijk is de ooievaar er weer bij, zou ik zo zeggen. Afgelopen jaar was de ooievaar de meest populaire vogel bij de kijkers van Beleef de Lente met 1,7 miljoen views.  Wij zijn daar natuurlijk heel trots op en blij dat de ooievaar niet alleen ons, maar zoveel mensen aanspreekt. Wij zijn Arda, Caroline, Leo en Wim, allemaal vrijwilligers van STORK. We gaan de komende maanden weer ons uiterste best doen om u als kijker op de hoogte te houden van het wel en wee rond dit nest. Alles wat er op en rond het nest gebeurt, proberen we zo goed mogelijk uit te leggen. We leven samen met u weer mee met het gesleep met takken, wellicht strijd om het nest, het leggen van de eieren en of het de ouders gaat lukken weer één of meerdere jongen vliegvlug te krijgen.  

Wij staan in de startblokken. Ook de bewoners van het nest zijn er klaar voor dat de camera gaat draaien. Ze zijn de hele winter in de buurt gebleven.

We wensen iedereen weer een mooi en vruchtbaar seizoen toe.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs