naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Lepelaar

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Vierde eitje bij de huiszwaluwen   *   Uilskuikens groot en klein   *   Zaterdag zijn de jonge steenuilen geringd.   *   Onbewoonbaar....   *   Water, haren en veren
Toon alle blogs & vlogs

Door Arda van der Lee
STORK

Welkom terug bij de ooievaar!

Arda van der Lee, STORK | zondag 5 maart 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 702x

Ook de ooievaar doet dit jaar weer mee. Als trouwe kijker kent u onze ‘filmsterren’ al, want net als vorig seizoen staat de camera gericht op het nest bovenop het stadhuis in Gennep.

Natuurlijk is de ooievaar er weer bij, zou ik zo zeggen. Afgelopen jaren was de ooievaar de meest populaire vogel bij de kijkers van Beleef de Lente junior en al jaren bij de oudere kijkers in de top 3, samen met steenuil en slechtvalk.

Ook wij zijn er klaar voor. Wij zijn Arda, Caroline, Leo en Wim, allemaal vrijwilligers van STORK. Wij houden u de komende maanden op de hoogte van het wel en wee rond dit ooievaarsnest. We hopen net als voorgaande jaren op een vruchtbaar seizoen.

 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht