Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Toon alle blogs & vlogs

Welkom Terug!

Pieter van den Assem | zondag 15 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 167x

Daar gaan we weer, een nieuw jaar een nieuw seizoen. Een seizoen waar we allemaal weer volop kunnen genieten van al het mooie wat de natuur ons te bieden heeft, met name de momenten die normaal niet of amper te zien zijn. De ijsvogel ook weer van de partij, nog steeds op de oude vertrouwde plek.
Een ijsvogel genietend van een vers gevangen vis.

Lente is in the air!

Je hebt het vast al gemerkt, krokussen die de grond uit schieten, de merel die volop begint met zingen in de ochtend en het steeds zonnigere weer, oftewel de lente begint eraan te komen! Steeds meer vogels worden rond deze tijd actief en worden ook vaker gezien. Nu zijn er veel prachtige vogels in onze natuur, maar persoonlijk is er één vogel die veruit het meest opvalt onder vogels in Nederland, de ijsvogel! Vaak als ik met onze hond aan het wandelen ben hoop ik op een glimp van deze prachtige verschijning, want lang zul je hem helaas niet zien…

Blauwe flits  

Toen hoorde ik hem in de verte, het luide, karakteristieke, hoge ‘’zie-tie! zie-tie!’’ echoënd over het water was onmiskenbaar (als je eenmaal het geluid herkent vergeet je hem nooit meer!), al gauw vloog het ijsvogeltje voorbij. Het felblauwe verenkleed is een spontane verschijning in, de nu nog wat grauwe natuur. Veel mensen maken hetzelfde mee wat ik had gezien en gehoord, een korte maar indrukwekkende ontmoeting met de ijsvogel. Om deze vogel beter te kunnen aanschouwen moet je opzoek gaan naar visplekken van de ijsvogel, wij van Beleef de Lente zijn de ergste niet en hebben het wat simpeler voor u gemaakt, een livecamera bij het vaste visstekkie van onze ijsvogel. Zo kan u thuis in alle comfort genieten van de prachtige kleuren van deze exotisch-ogende vogel.

We zijn zo bij u terug!

Zoals je al hebt gemerkt is er iets aan de hand bij de livecamera’s, slechts één camera doet het. Dit heeft natuurlijk een reden. Door de hevige regenbuien en stormen de afgelopen twee weken is het waterpeil van de vijver flink gestegen, hierdoor is de camera defect geraakt en momenteel niet vervangbaar. We verwachten dat het waterpeil van de vijver snel zal dalen waardoor de camera vervangen kan worden, excuus voor het ongemak.  

Maar wees gerust het ijsvogel-team zal u in de tussentijd voorzien van mooie blogs en geweldige clips! Daarnaast kan u altijd vragen stellen over alles en nog wat met betrekking tot de ijsvogel of u kunt gezellig kletsen met mede-vogelliefhebbers over uw eerste ijsvogel-ervaring!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs