naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Beleef de Lente 2019 start op 17 februari   *   Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn

Welkom terug!

Sienna Obdeijn | zaterdag 23 juni 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 219x

Wie had dit gedacht: dat er nog een nieuwe bewoner in de kerkuilkast zou trekken? De kerkuil in ieder geval niet.

Mevrouw kerkuil kwam nog even een kijkje nemen of de kauwen al vertrokken waren filmpje. Die waren inderdaad al vertrokken en het huis was weer redelijk aan kant. Toch maakte ze direct kennis met de volgende bewoner die haar huis stiekem had ingenomen.

Het stel holenduiven pakte hun kans om in deze ruime villa ook een nest te maken. Gelukkig voor de kerkuil maken zij er een minder grote rotzooi van.

Holenbroeders

Wat de naam van de holenduif eigenlijk al zegt, is dit een echte holenbroeder. Een kerkuilkast is dan ook een perfecte plek voor een holenduifnest.

De holenduif maakt een simpel klein nest van slechts enkele takken, zoals veel duiven dat doen. In dit simpele nest liggen inmiddels twee eitjes en wordt er gebroed. De holenduif heeft ieder seizoen meerdere legsels, soms wel vier (!) per seizoen. Ieder legsel bestaat uit 2 tot 3 eieren. De broedduur ligt tussen de 16 en 17 dagen.

Mevrouw holenduif heeft 15 juni haar eerste ei gelegd en 17 juni het tweede. Daarna is ze begonnen met broeden. Ze zit inmiddels dus al ongeveer 6 dagen op de eieren.

Team holenduif

Twee weken geleden namen we als team kauw afscheid van het Beleef de lente-seizoen 2018. Maar met de komst van de holenduif, stonden we allen weer te springen om toch nog even verder te gaan met het verhaal rondom de villa van de kerkuil. Wij zullen de filmpjes en de blogs voor jullie verzorgen, terwijl de holenduiven natuurlijk voor het echte beeld gaan zorgen. Kijk je mee?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Holenduif Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht