Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Welkom op de wereld!

Linda Persoon | zaterdag 7 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 266x

Daar zijn ze dan, de eerste drie kuikens van onze torenvalken zijn uit het ei! In rap tempo volgden de kuikens elkaar op, wanneer zal de volgende zich aandienen?

Geluid uit het ei

In de middag van donderdag 5 mei waren er al geluidjes te horen uit de eieren. Een teken voor de ouders dat er kuikens gaan uitkomen en het verstandig is het nest nu niet te verlaten.
Zo geschiedde, Mevrouw Torenvalk bleef keurig op haar nest. De eerste uren van de nacht van 5 op 6 mei lijkt alles rustig. Vrouw probeert nog wat slaap te pakken en controleert af en toe wat er onder haar gebeurt.

Storing

Vanaf 3.15 uur ’s nachts is het echter raden naar de activiteiten in de kast. Vanwege een technische storing worden vanaf dat moment helaas de nachtelijke beelden niet opgeslagen en kunnen we niet nagaan wat er zich heeft afgespeeld in de kast. Een clip van deze momenten moeten we jullie daarom helaas schuldig blijven.
Dat is even een flinke domper maar om het goed te maken worden we de volgende ochtend beloond met twee verse kuikens, en dat is toch uiteindelijk waar het om gaat.
Het eerste kuiken wordt in de chat gemeld vrijdagochtend om 7.00 uur door de kijkers Milanoo en Klukie en wordt vlot gevolgd door het tweede kuiken rond 7.30 uur.

Derde kuiken

Vanochtend, 7 mei, om 4.33 uur is een glimp van een klein nat kuiken te zien en is Mevrouw Torenvalk in de weer met de eischaal. De geboorte van het derde kuiken een feit. De storing is inmiddels verholpen dus hiervan zullen jullie wel een mooi clipje kunnen verwachten.
Welkom op de wereld, kleine valkjes!

Nu is het nog wachten of en wanneer ei 4 en 5 uit gaan komen. Het kan elk moment gebeuren dus verlies je beeldscherm geen moment uit het oog!

 

Drie kleine kuikentjes

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs