Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Welkom Kuukeen

Renée | woensdag 13 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1019x

Van 3 naar 2 naar 1.... en uiteindelijk 0 eieren over ....
V eet eischaal

Kuukeen

We hoorden afgelopen dagen al veelvuldig geriedel, we zagen een gaatje in het ei ontstaan en we kregen het eitandje aan het werk te zien. Eindelijk werd het lange wachten beloond en is Kuukeen helemaal uit het ei gekropen! Vanavond om 19:47 zagen heel veel kijkers Vrouw bosuil (V) in één keer een groot stuk eischaal onder haar vandaan halen. Voor iedereen die het gemist heeft en voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen, heeft Emil deze prachtige clip gemaakt: "3 bosuilen".

 

Broedtijd

Tsja, welk ei was dit nou? We begonnen met eerst 1, toen 2 en uiteindelijk 3 eieren. Na 16 dagen was de eerste deuk te zien in één van de eieren. 4 dagen later nog een ei met een deuk. Tot ieders verbazing at V beide eieren op. Gelukkig bleef één ei heel en daaruit kwam een klein wondertje gekropen.

Onderaan staat een tabel met de broedtijden van de afgelopen 5 jaar. Als we uitgaan van de gemiddelde broedtijden, dan zou dit het ei zijn geweest wat als derde is gelegd.

 

Voeren

V heeft inmiddels 3 muizen op voorraad liggen. Ze is zojuist begonnen met voeren. Kuukeen heeft zijn ogen nog dicht, dus V voert door kleine stukjes prooi tegen de snavel te tikken. Zolang het kuiken honger heeft zal het zijn snavel opendoen, als het genoeg heeft blijft de snavel dicht en stopt V met voeren.

 

Bewonder en geniet!

Renée

 

De kom-uit-het-ei-poll is dit jaar gewonnen door: Ynze (jouw voorspelling was maar 11 minuten naast de werkelijke uitkomst!!!). Gefeliciteerd, je hebt de eeuwige roem gewonnen!

tabel broedtijden 2015-2019

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs