naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Beleef de Lente 2019 start op 17 februari   *   Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online
Toon alle blogs & vlogs

Door Renée

Welkom Kuukeen!

Renée | woensdag 18 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 345x

Na lang wachten is het eerste kuiken er dan eindelijk!!!
broedtijd 2015-2018

KUUKEEN

Vanmorgen om 11:09 zagen we V (Vrouw Bosuil) een stukje eischaal eten, het eerste teken dat Kuukeen uit het ei is gekropen. Later om 12:30 konden we eindelijk het kuiken een beetje zien. (zie clip ¨kuiken bij bosuil¨)

broedtijd

Kuukeen heeft 701 uur in het ei gezeten. Dat is korter dan afgelopen jaren (zie tabel hierboven). Een verklaring hiervoor kan zijn dat V minder minuten de kast heeft verlaten tijdens de broedtijd dan voorgaande jaren. 

Voeren

Kuukeen heeft zijn ogen nog dicht, dus V voert door kleine stukjes prooi tegen de snavel te tikken. Zolang het kuiken honger heeft zal het zijn snavel opendoen, als hij genoeg heeft blijft de snavel dicht en stopt V met voeren.

Voorraad

V zal bij voldoende aanvoer van eten een voorraad aanleggen. Ze zal de eerste paar dagen zo min mogelijk de kast verlaten, maar over een poosje zal ze mee gaan jagen met M (Man Bosuil).

Nu is het nog even wachten op Biskuuk...

Kijk en geniet!

Renée

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht