naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Tweede ei bij de huiszwaluw!   *   Bekijk de seizoenssamenvatting van de slechtvalken in beeld en woord!   *   M en V kerkuilen hebben de kast weer voor zichzelf!   *   De jonge huiszwaluw maakt zijn eerste vlucht!   *   De drie jonge ooievaar zijn volleerde vliegers geworden
Toon alle blogs & vlogs

Door Renée

Welkom Kuukeen!

Renée | woensdag 18 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 453x

Na lang wachten is het eerste kuiken er dan eindelijk!!!
broedtijd 2015-2018

KUUKEEN

Vanmorgen om 11:09 zagen we V (Vrouw Bosuil) een stukje eischaal eten, het eerste teken dat Kuukeen uit het ei is gekropen. Later om 12:30 konden we eindelijk het kuiken een beetje zien. (zie clip ¨kuiken bij bosuil¨)

broedtijd

Kuukeen heeft 701 uur in het ei gezeten. Dat is korter dan afgelopen jaren (zie tabel hierboven). Een verklaring hiervoor kan zijn dat V minder minuten de kast heeft verlaten tijdens de broedtijd dan voorgaande jaren. 

Voeren

Kuukeen heeft zijn ogen nog dicht, dus V voert door kleine stukjes prooi tegen de snavel te tikken. Zolang het kuiken honger heeft zal het zijn snavel opendoen, als hij genoeg heeft blijft de snavel dicht en stopt V met voeren.

Voorraad

V zal bij voldoende aanvoer van eten een voorraad aanleggen. Ze zal de eerste paar dagen zo min mogelijk de kast verlaten, maar over een poosje zal ze mee gaan jagen met M (Man Bosuil).

Nu is het nog even wachten op Biskuuk...

Kijk en geniet!

Renée

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht