Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Foto: VBN

Door Linda Persoon

Welkom kleintjes, ronde 2!

Linda Persoon | vrijdag 15 mei 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 362x

Al een paar dagen was het spannend, wanneer gaat het gebeuren? Het zal u niet ontgaan zijn, de jongen van legsel 2 zijn aan het uitkomen!

Al drie

Op het moment van schrijven zijn in ieder geval drie jongen uit hun ei. Het eerste kuiken zag het levenslicht afgelopen donderdag rond 17.00 uur. Rap gevolgd door zijn broertje of zusje om omstreeks 19.00 uur. Vrijdagochtend om 5.15 uur liet een derde kuiken zich zien.

Surprise!

Met deze interval zou nummer 4 zich ergens vrijdagmiddag moeten aandienen maar niets is zeker in de vogelwereld. Dat bleek maar weer toen tot ieders verbazing kijkers in de chat op 8 mei een vijfde ei ontdekten! Het is ons een raadsel wanneer dit ei gelegd is, we gaan er vanuit dat het gebeurd is toen vrouw al leek te broeden. Wanneer het dan moet uitkomen kunnen we niet voorspellen, maar de eitjes komen wel in redelijk tijdsbestek na elkaar uit dus een groot tijdsverschil verwachten we niet. Het kan natuurlijk ook nog dat er een eitje niet uitkomt. In ieder geval zal het stel kuikens dit weekend compleet zijn.

Druk, druk, druk

Voor Moeder en Vader Merel breekt straks weer een drukke tijd aan. Kleine mereltjes warm houden, poepzakjes verwijderen en af- en aanvliegen met kleine hapjes. Dat laatste zo'n 248 keer per dag, weet u nog? Dat flink doorwerken is wel nodig want jonge merels verlaten het nest na een dag of 14. De jongen van het vorige legsel waren 14 en 15 dagen oud toen zij uitvlogen. Ik ben benieuwd hoe snel dit stel er vandoor zal gaan. 
Maar zo ver is het nog niet. Het blijft voor nu nog even spannend wanneer het gaat gebeuren voor eitje nummer 4 en het surprise-ei, nummer 5. Blijf kijken om het te ontdekken!

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht