Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Ooievaar

Toon alle blogs & vlogs

Door Mary Mombarg
Kerkuilenwerkgroep Nederland

Welkom in It Fryske Gea in Earnewâld

Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | maandag 18 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 666x

Wat ben ik blij dat nu iedereen mag meegenieten van het wel en wee van de kerkuilen in de nestkast op zolder van de kapschuur van het bedrijfsgebouw van It Fryske Gea in Earnewâld. Wat zien we?
op dit moment

Zoals bekend is heeft vrouw kerkuil hier op 13 maart het eerste ei gelegd gevolgd op 15 maart het tweede ei. Op zondagmorgen bleek dat beide eieren verdwenen waren. De beelden zijn nagekeken en nu blijkt dat een steenmarter de beide eieren heeft meegenomen.

 

Het goede nieuws is dat gisteren de beide kerkuilen weer in de kast aanwezig waren en gisteravond was er ook  een paring te zien tussen de kerkuilen. In de eierstok moeten nog deels ontwikkelde eieren aanwezig zijn. Ik kan niet in de toekomst kijken, in de komende dagen zal blijken of er meer eieren gelegd gaan worden.

 

In een volgend blog meer over de kerkuilen en hun broedplaats.

 

Paring 17-03-2019 18:49

Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht