naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Leo Daanen
BDL vrijwilliger Stork

Welkom in de buurt (3)

Leo Daanen, STORK | dinsdag 1 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 198x

Nog één keer Welkom in de buurt (3) nu vanaf grotere hoogte
Foto Leo: Gennep, maar nu van grotere hoogte

Overzicht

Dit is de derde en laatste versie van welkom in de buurt. Nog een keer toon ik jullie een overzicht van Gennep van boven. Nu wat verder uitgezoomd zodat jullie een beter beeld hebben van de omgeving van Gennep en het nest. Maar ook de niersbrug, het fiest/voetpad, omliggende weilanden en plaatsen.

Zoekplaatje

"Zoekt en ge zult het vinden" is een gezegde, maar hier is het ook even een zoekplaatje waar het nest zich bevind. Ik heb het dus maar met tekst en een pijltje aangegeven. Tussen de rode lijnen is het gezichtsveld van de webcam, nu dus even niet nu we op het nest ingezoomd hebben haha.

Maas en Niers

Ook met pijltjes en tekst heb ik de Maas en de Niers aangegeven, bovenin zie je waar de Niers in de Maas overgaat. De Maas is overigens de scheiding tussen de provincie Brabant en Limburg, voor zover jullie dat niet wisten ;-)

Omgeving

Zoals jullie zien zijn er diverse natte gebieden genoeg waar de ooievaars dol op zijn en hun voedsel zoeken. In de directe omgeving, zie plaatsen als Ottersum, Milsbeek, Oeffelt enz. is ook volop voedsel voor de ooievaars te vinden. Helemaal rechts boven in beeld, zie je nog een stukje van het Reichswald in Duitsland.

Groetjes, Leo.


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht