naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Eerste vliegoefeningen jonge huiszwaluw   *   Hoe zal het de jonge vogels vergaan in deze tropische dagen?   *   Vierde zwaluwjong groeit als kool   *   Vandalen? Of gewoon slimme vogels..   *   Voor alle vaders❤️
Toon alle blogs & vlogs

Door Leo Daanen
Stork

Welkom in de buurt (2)

Leo Daanen, STORK | dinsdag 24 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 373x

Gennep van boven toont een mooi overzicht van de locatie.
Foto Leo: Luchtfoto met tekst en uitleg

Van de andere kant bekeken

In mijn vorige blog Welkom in de buurt, liet ik jullie het oude stadhuis via een luchtfoto, vanuit zuid/west, westelijke richting zien. Nu zien jullie via een luchtfoto vanuit plus minus noordelijke richting het gebied. Vanuit de webcam zie je het weiland, (het foerageergebied waar ze vaak lopen) en de kademuur met daarachter het riviertje de Niers. Maar die Niers zie je vanuit de webcam helaas helemaal niet, vandaar ik het eens van de andere kant heb bekeken en dit jullie ook graag wil laten zien. Tussen de rode lijnen (gezichtsveld webcam) zie je vanuit de webcam beelden van het weiland, met net binnen de rode lijn het (nog aanwezige) plasje. De grotere poel valt net buiten beeld zoals je ziet.

Inzet

Op de foto zie je een inzet waarop aangegeven is waar de webcam zit (torentje) en het nest (op voorste schoorsteen).

Verder zie je op de grote foto de kademuur, die toch al snel zo’n kleine 2 meter hoog is schat ik zo.  Op de dijk zie je het (witte) fietspad liggen van waaruit je mooi zicht hebt op het weiland. Zo hebben jullie allen in ieder geval een beter beeld van de omgeving. In mijn volgende blog probeer ik jullie een wat groter beeld van de omgeving te laten zien, nog mooier haha.

Oh ja, eind deze week (ik denk donderdag) gaan we flink inzoomen zodat het nest vol in beeld komt, want wie wil die wankelkopjes nu niet van dichtbij zien. En wie wil er niet de eerste zijn die het eerste, tweede . . .enz.  jong geboren ziet worden?!

Spannend hé mensen, ik kijk er telkens weer naar uit; jullie ook? ;-)

 

Groetjes, Leo.

    


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht