Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Welkom bij de torenvalk!

Linda Persoon | maandag 25 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 90x

Na een jaartje afwezigheid mogen wij de torenvalken weer verwelkomen bij Beleef de Lente! Voor de vierde keer gaan we mee kijken in deze nestkast op de watertoren van Hoogeveen. De torenvalken zijn al weer gesignaleerd dus we hopen op een mooi broedsel. Van harte welkom bij de Torenvalk!

De hoofdrolspelers

Onze hoofdrolspelers zijn Mevrouw en Meneer Torenvalk.
De dame kun je herkennen aan haar roodbruine verenkleed, het mannetje heeft naast een roodbruin pak een grijze kop en staart, met zwarte eindband.
De torenvalk is slechts 30 tot 38 centimeter groot en heeft een spanwijdte van 68 tot 78 centimeter, daarmee vallen ze in de groep ‘kleine roofvogels’.
Er zijn ongeveer 6000 tot 8000 broedpaartjes in Nederland.
Het zou goed kunnen dat we kijken naar hetzelfde paar als de voorgaande jaren want torenvalken zijn monogaam en ze gebruiken vaak dezelfde nestplek.
Vorig jaar is deze nestkast niet gefilmd maar werden er wel twee jongen succesvol groot gebracht.

Team Torenvalk

Naast ons torenvalkpaar als hoofdrolspelers, werkt een team vrijwilligers achter de schermen om te zorgen dat jullie op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom deze nestkast.
De mooiste en spannendste momenten zullen in clipjes worden vastgelegd door onze clipmakers Emil en Marijcke. Met regelmaat zul je interessante blogs geschreven door Claudia of mij kunnen lezen. In ons clubhuis vind je onze moderator en kun je chatten over alles wat je ziet gebeuren in de nestkast.
Heb je een leuke cliptip of een vraag over de torenvalken? Geef het aan ons door, dit kan met de knop ‘Tip’ of ‘Vraag’ in het menu naast de livestream. Wellicht wijden we er dan een clip of blog aan.
We wensen je veel plezier bij deze Torenvalkcam!

Links M, rechts V Foto: Jelle de Jong

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs