Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Welkom!

Jennifer Romeijn | vrijdag 18 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 383x

Beleef de Lente 2022: een nieuw jaar, een nieuwe kast, dezelfde plaats, maar… een andere vogel?

Voorstelrondje

Voordat we beginnen zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Jennifer, 27 jaar, en ik werk bij een uitgeverij van natuurboeken in Zeist. In oktober 2020 is mijn boek verschenen: Onze gevederde vrienden in boeken (Uitgeverij Armorica). In mijn vrije tijd lees, fotografeer en naaldvilt ik graag.

 

Pimpelmees?

En nu naar Beleef de Lente! Het lijkt erop dat we dit jaar misschien geen koolmees voor onze koolmeescamera’s te zien zullen krijgen. De afgelopen paar weken was er voorzichtig wat activiteit bij de kast. Op de beelden zagen we echter geen koolmees, maar een pimpelmees! Die leuke vogel kwam de afgelopen weken regelmatig eens kijken. De afgelopen dagen nam de activiteit toe: de pimpelmees blijft nu ook soms een nachtje slapen. Reden genoeg om de camera’s officieel aan te zetten, zodat jullie mee kunnen genieten.

De komende periode kan het nog spannend worden: zal de pimpelmees een nest gaan bouwen? Of zal er een koolmees komen om de kast op te eisen? Een leuk weetje trouwens: afgelopen jaren hadden we een spreeuwenkast hangen, nu is het een echte koolmezenkast. En mocht je je afvragen wat dat extra kastje rechts in beeld daar doet: daar zit Beleef de Lente-apparatuur in.

Wij hebben er zin in dit seizoen en kijken vol verwachting uit naar een pimpelmees- of koolmeesnest!

Een mogelijke Beleef de Lente-pimpelmees

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs