Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Weer eens wat salamanders

Anke Dijkhuis | zaterdag 28 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 388x

Een feestelijk ontbijt vanmorgen voor het merel kuiken. Na een goede nachtrust kreeg het kuiken een behoorlijk groot stuk eten te verhapstukken. Maar wat krijgt het kuiken eigenlijk?

Zoals te zien is in het filmpje op 1:13, krijgt het kuiken een mond vol te eten van zijn moeder. Na een paar keer goed kijken is het duidelijk. Een salamander. In een eerdere blog vertelden we wat een merel allemaal eet. Dit was ook voor ons nieuw dat er een salamander opgediend werd.

Na wat struinen op het internet leer ik dat het niet iets heel ongewoons is. Op youtube staan wat filmpjes met wat salamander etende merels en op de website van https://natuurtijdschriften.nl/ staan ook een aantal artikelen over merels die amfibiëen eten.

Het lijkt zo dat het jachtgedrag af wordt gekeken van hun ouders en zo gaat het waarschijnlijk van generatie op generatie. Jong geleerd is oud gedaan.

Niet elke merel vangt salamanders, het is vaak wanneer de merel een nest heeft bijvoorbeeld in de buurt van een vijver, dat de merels naast het eten van besjes e.d. ook kleine kikkers, kikkervisjes en salamanders verorberen.

Onze kuuk lijkt er goed op te gaan, moge het kuiken maar groot en sterk worden! Wie weet zien we straks de kuikens van kuuk terug bij Beleef de lente!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs