Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Weer een ei erbij

Anjo Schouten | woensdag 3 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 123x

Triest voor de mensen die tot vroeg in de ochtend wakker zijn gebleven, want vrouw had deze ronde geen haast. Dan de spanning, gaat ze beginnen met broeden? Ze was al vanaf zonsondergang op stap. Dus nu, wachten op ei 5? Meer dan afwachten kunnen we niet, maar het zou mij niet verbazen.

Een groot gezin

Als alle eitjes uitkomen is het stevig aanpoten voor man en vrouw. Dat is het met vier al. Ik vraag me dan af hoe vrouw zich later als een soort voetbal over de kuikens vouwt, onder het mom van "ik zal ze er onderhouden!" Maar ooit breekt de dag aan dat er uitpuilend dons zichtbaar wordt. Die uilenvrouwen zijn bikkels! Het vierde ei

Een ANWB-stelletje

Voor wie het begrip niet kent, vraag het een willekeurige zoekmachine. Man en vrouw uil zijn ook best zo'n stelletje. Beetje dezelfde outfit. Menig kijker geeft het na de zoveelste poging op om te zien welke man of welke vrouw is. En het valt ook niet mee. Het ligt vaak aan de lichtval. Het is u allen duidelijk als er een ei wordt gelegd. Een grote troost, straks meer de tijd om langer te wennen, dat eindeloze broeden. Die op de eitjes is vrouw. Tenzij...ik ben nergens meer zeker van met steenuilen. Wellicht wil man een poging wagen, wat meestal geblunder wordt. Daarbij, hij heeft geen broedvlek, dus lang broeden heeft geen zin. Zijn taak is jagen, minstens een muis per dag voor vrouw, en wat snacks. Maar oh jee, als er een nest vol hongerige snaveltjes verschijnt... Nu lijkt hij nog een weinig actief als jager, maar dat kan als een blad in de boom omslaan. Dan gaat ie op voor goud!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs