Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Weeksamenvatting week 6

Erik Petersen | zondag 21 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 72x

Het aftellen is begonnen, maar dan ook letterlijk en figuurlijk. Ook deze week moesten we afscheid nemen van een potentiële kuuk, want weer ging een ei verloren. Re(i)mie is er nog en de tijd tikt naar het moment van uitkomen. Fingers en vleugels crossed! Veel leesplezier gewenst. #houvollaatsteei

HET RIJKSMUSEUM:

Zoals in de introductietekst al aangegeven is er nog maar één ei. Begin deze week zagen we, tot onze ontsteltenis, dat wederom een ei het niet ging schoppen tot een witte donsbol. Zowel voor als achter de schermen werd en wordt er druk gespeculeerd over de mogelijk oorzaak. Ik kan u als trouwe lezer best melden dat achter de schermen de experts te vuur en den zwaard hun meningen hebben geventileerd. Ook in de mailbox van de Vogelvereniging ontstond een file van wetenschappers, experts, bedroefde kijkers en een mix van deze groep. We moeten gewoon ons realiseren dat de oorzaak van het niet uitkomen van het ei niet achterhaald kan worden, maar weet wel dat alle betrokkenen achter de schermen en in Amsterdam alle voorwaarden proberen te creëren voor een goed broedseizoen, maar de natuur is de natuur en die laat zich niet leiden, maar soms ons wel lijden. Ik begeef me nu even op glas en gevaarlijk EIs.....ehh... ijs, maar we zien dit jaar in Nederland meerdere kasten waar het, laat ik het heel voorzichtig zeggen, het niet altijd even goed gaat. Maar terug naar onze gevederde vrienden in Amsterdam. De klok tikt door en dan bedoel ik niet de klok boven het nest, want die staat uit, en het aftellen gaat door. De verwachting is dat we K1 (Kuuk één) binnen 1 week mogen verwachten en tot die tijd is het..... V wakker, schuddelt, schuddelt, draait, schuddelt, stopt eitje onder, draait, draait, schuddelt, kijkt nog even of eitje goed ligt, en dan even KIV (kop in de veren) en dit blijft zich herhalen totdat M komt, en hetzelfde doet en V ergens een vorkje prikt en alras weer de taak van M overneemt!

DE MORTEL:

Nog snel even over De Mortel. Normaal is geen nieuws, goed nieuws, maar helaas zien we daar geen veranderingen, en mogen we het seizoen 2024 gevoegelijk langzaam gaan afschrijven. Ook hier hebben we geen idee wat de oorzaak is dat 4NL en BUS niet in staat zijn om voor nageslacht te zorgen, maar mocht er een wonder gebeuren, dan weten jullie dat als eerste!

AFRONDING:

We houden de moed erin en tellen de dagen af. Wij hebben bij de Slechtvalk geen marters, Canadese ganzen of dikke bakken regen op onze veren, dus hopelijk op korte termijn goed nieuws. We wachten het af! Carpe Diem, geniet er van en hopen op verdere voorspoed. Tot volgende week!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs