Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Wisseling van de wacht in Amsterdam

Door Erik Petersen

Weeksamenvatting week 2

Erik Petersen | zondag 24 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 59x

En doooor. Was de weeksamenvatting van week 1 een wat wollig verhaal dat ging over eigenlijk driemaal nix, is het nu bal en is er ruim voldoende te beleven én te melden. Veel leesplezier gewenst en duimen voor De Mortel, want natuur is natuur, maar traditie is ook traditie. #komop4NL!

Het rijkmuseum:

Zoals reeds eerder aangegeven houden... ehh.. hielden we achter de schermen in de gaten hoe het ging in Amsterdam. Met vierkante en rode ogen sloten we op maandagmorgen af. V zat keurig om 05:00 uur op het rooster en geen enkel signaal dat er iets ging gebeuren, met uitzondering van een ontwakend Amsterdam. Dan krijgen wij een klein uur later een ingezonden tip van XXX. Het eerste ei is er! V zat de hele tijd op het rooster tijdens onze loersesie, gaat ff naar binnen (terwijl wij hadden afgesloten) en daar is de 1-0 voor Amsterdam tegen de Brabanders op De Mortel en dat is zeker dit jaar een unicum om als Amsterdammers vóór te staan. Maar daar blijft het niet bij.... want met vrijwel militaire werpprecisie deponeert V ei nummer 2 op woensdag net na het middaguur en scoort V de valkhattrick (3 valkeneieren in één week) en de niet mis te verstane 3-0 op vrijdag tijdens de ValVrijMiBo (ValkenVrijdagmiddagBorrel) is een fEIt.

En de voortekenen zijn goed. Zaten we vorig jaar met een elektronen microscoop op ons scherm gericht te zoeken naar gaatjes in het ei, en kregen we helaas ook de bevestiging dat het misging, zien we nu gelukkig niets van dien aard en doet V haar letterlijke broedende en figuurlijk stinkende best. Over best en bijzonder gesproken. Stel je bent een waterhoen, laten we hem voor het gemak Willy Waterhoen noemen, je hebt een avondje doorgezakt in café Den Rode Snavel en besluit om tegen het ochtendgloren huiswaarts te keren met vleugels vol smoezen. Je bent redelijk ver weg van huis, want je was nog gespot op 13 maart in het Vondelpark en dat is toch ruim 1 kilometer van Het Rijksmuseum. en dan val je ten prooi aan V die je verser dan vers presenteert aan de camera en aan de vele kijkers middelds de video van Ed (onze RijksSpielburgvideoman). Laten we zeggen dat zijn lente niet echt positief van start is gegaan. De info over deze kleurgeringde en reeds geconsumeerde waterhoen kwam via een dame in een lange regenjas die het weer van een ringer had vernomen en het doorbriefde aan onze oppervogel Louis. Geweldig hoe alle vogelaars en andere liefhebbers betrokken zijn bij het wel en wee van onze Slechtvalken en dit met elkaar delen. Voor Willy Waterhoen..... #sorryymaarbedankt!

De Mortel:

Alle seinen staan op groen en ze hebben een kuil gegraven die zo diep is dat de Brabantse olie er bijna uitspuit, en Shell al een claim heeft ingediend voor de winning. We zien 4NL met regelmaat in de leghouding staan en dan kieken we het ei eruit, maar tot op heden kansloos. Een goede vriendin van mij opperde dat ze mogelijk schier was. Uw grijze blogpostduif wist echt niet wat schier was, maar Google weet alles.... Schier is onvruchtbaar. Tot op heden denk ik nog steeds dat schier voor 4NL schier onmogelijk is, maar het moet wel een keer gaan gebeuren. Aan de camera's zal het niet liggen. Martin schakelde begin deze week over van de ene naar de andere binnencamera. De eerste zat namelijk vol met wandelende vliegen, maar de ander heeft een hexa-polymeer-ultra-hypernion-coating of zoals Martin van VWG in normaal Nederlands zegt.... die heeft gewoon geen vliegen, en voor nu een beter zicht. Uit welke invalshoek we ook kijken, we zien een 4NL die zooo graag wil, maar tot op het schrijven van dit verslag het maar niet voor elkaar krijgt om te doen waar wij op hopen. Ook hier is natuur de natuur en zijn wij dankbare kijkers die hoop houden...

Afronding

Amsterdam gaat als een speer, en mogelijk mogen we zelf nog een vierde ei verwachten. Ze beginnen namelijk met broeden ná het leggen van het één na laatste ei, dus wie weet? De Mortel... tsja... kijkcijferkanon van het 1e (BDL-) uur, maar voor nu nog een soap waar slechte tijden het van de goede tijden blijken te winnen. #hoopiseraltijd! Carpe Diem, geniet er van en hopen op verdere voorspoed. Tot volgende week!

Ze doen het hun Brabantse best!

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs