Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Weeksamenvatting week 1

Erik Petersen | zondag 17 maart 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 72x

Terug van weggeweest. Vanaf heden weer wekelijks op zondag een weeksamenvatting van de Slechtvalken op De Mortel en hopelijk snel ook vanuit Amsterdam. Veel leesplezier gewenst en alvast mijn onuitputtelijke dank aan de OZ'ers. Zonder hun bijna 24/7 hulp is er geen weeksamenvatting

Algemeen:

Ook namens mij een hartelijk welkom aan de nieuwe en "oude" kijkers. Fijn dat je even de moeite neemt om dit te lezen. Ik stel dat op prijs. Ik kan me voorstellen dat je meer zou willen weten over de Slechtvalken, hun locaties en mogelijk trek je je wenkbrauwen op de bij de afkortingen in de chat. Geen probleem, want hier staat de info voor de spoedcursus Slechtvalken BDL voor beginners. 

De afkortingen in chat kun je hier vinden. Uitprinten en naast je scherm leggen dan ga je vanzelf de tekst begrijpen. Informatie over De Mortel kun je hier vinden. En wil je weten hoe het vorig jaar is gegaan, lees die soap dan maar hier. Heb je nog vragen, schroom niet en stel ze in de chat of bij vraagmogelijkheid. Iedere vraag beantwoorden we naar beste weten en soms besluiten we om de vraag ook te publiceren om de kennis over deze wonderlijke wezens te delen met jullie.

De Mortel:

Op woensdag 6 maart exact om 14:02 uur gingen dan eindelijk de camera’s aan bij De Mortel. De dagen en zelfs de uren voorafgaande aan de opening van de cams was er voldoende beweging te zien om de trouwe kijker, maar vooral de nieuwe kijkers, te trakteren op mooi beeldmateriaal. En wat doe je dan als Slechtvalkenkoppel om 14:02 uur....... je gaat je verstoppen. Dus keken we aan tegen een lege nestkast en een verlaten betonrand. Gelukkig hadden 4NL (het vrouwtje) en BUS (jazeker, het mannetje) snel de cameravrees overwonnen, en gaven ze acte de presence en dus mogen we sindsdien genieten van paringen, prooioverdrachten, kuiltje uitdiepen en ander huishoudelijk werk ter voorbereiding op een nest vol met kuuks. Over kuuks gesproken, hiervoor heb je eieren nodig en voor eieren heb je paringen nodig en rust. Paringen zien en horen we voldoende en de rust is er wel. Hoewel een juveniel (jonge Slechtvalk op een gevleugelde Fatbike met de kapsones van een volwassen, maar nog te kuuks om 4NL of BUS te imponeren) af en toe roet in het eten gooit, zijn we nog steeds hoopvol op een succesvol jaar. Wel zien we dat 4NL soms wat klunzig is en de gratie van een stoeptegel heeft, maar we zijn slechts toeschouwers in de wondere wereld van dit koppel. 

Het Rijksmuseum:

Continue is team Slechtvalk de beelden aan het monitoren van onze gevleugelde vrienden die resideren in Amsterdam op het Rijksmuseum. Het is echt niet zo dat daar de eieren van het scherm afschieten of dat er veel activiteiten zijn waar te nemen. Zodra we merken dat er voldoende te zien is, dan gaan deze cams ook aan. Het kan zo maar eerdaags gebeuren. Hou het in de gaten!

Afronding:

Wat een fijne start van het nieuwe BDL seizoen en wat blijft het genieten. Carpe Diem, geniet er van en hopen op verdere voorspoed. Tot volgende week!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs