Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
De kast. - Screenshot.

Door Bart Franken
Vogelbescherming

We zijn er weer, Welkom!

Bart Franken | zaterdag 16 februari 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1078x

Al ruim 8 jaar broeden jaarlijks twee prachtige bosuilen aan de rand van een klein dorpje bij het schitterende gebied de Meinweg in Limburg. Ook dit jaar mogen wij samen met de bosuilen van Jan het nieuwe lente seizoen aftrappen! En wij hebben er zin in! Welkom!
vrouw bosuil in de kast. - Screenshot.

Vandaag liep ik buiten, het was prachtig weer en overal om me heen beginnen de vogels alweer te fluiten, te zingen en sommigen zoeken hun nestplaatsen alweer op. Vrienden en collega's vertellen me 'Ja het voorjaar komt er weer aan. Straks gaan al die vogels weer broeden'. Ik moet even lachen. "Mijn" soort zit namelijk al lang te broeden. Die begonnen in december al met hun kast verkennen. Achter de schermen zijn wij als team Bosuil alweer even bezig met de voorbereidingen. Want jawel...! Ook dit jaar starten we Beleef de Lente weer met de Bosuil, mét eieren!

Het team

Laat ik beginnen met onszelf even voor te stellen. Het team van de bosuilen bestaat dit jaar uit 9 vrijwilligers: 4 bloggers, twee moderators, een clipmaker en natuurlijk onze onsmisbare sterren op de achtergrond: Jan en Thea! Zonder hen (en hun tuin) geen bosuilen voor ons!

Zoals jullie wellicht hebben gezien, heeft onze clipmaker Emil alweer de nodige clips geplaatst. Onze vaste rots in de branding om de mooiste beelden samen te stellen voor hen die het live gemist hebben.

Onze moderators komt u natuurlijk tegen in het altijd gezellige clubhuis. Iedereen is van harte uitgenodigd om eens mee te kletsen over het wel en wee van onze uilen.

De bloggers zijn dit jaar Renée, Bernice, Sharon en ondergetekende. Ik laat het natuurlijk aan hen zelf om zich verder voor te stellen in de eerste blogs van dit seizoen.

Even voorstellen

Voor de nieuwe kijkers zal ik in ieder geval kort iets zeggen over mezelf. Mijn naam is Bart Franken. In het dagelijks leven ecoloog, in mijn vrije tijd natuurgenieter en in de lente... Tja.. Bosuilen en Beleef de Lente! Al voor het achtste jaar mag ik bij Beleef de Lente mee draaien, het blijft toch elk jaar weer genieten. Natuurlijk ga ik ook dit jaar weer bij Jan langs om jullie de laatste sappige bosuilen details voor te schotelen, ga ik op pad en probeer ik samen met de andere bloggers jullie te voorzien van interessante informatie over deze vogels.

Ja leuk zo'n team... Maar nu die Bosuilen!

De sterren van ons team zijn natuurlijk de bosuilen zelf! Zij zijn alweer druk in de weer. Bernice gaat jullie na de officiële lancering meenemen in wat er tot nu toe gebeurd is. Hoeveel eieren er zijn, of er nog meer komen... Wat heeft Jan allemaal gedaan in zijn tuin? Doet Man Bosuil zijn taak wel goed? Is er genoeg te eten? Dat en meer, binnenkort in de blogs van de Bosuil.

Het gaat ongetwijfeld weer een mooi en interessant jaar worden. Ik heb er zin in, u ook?

 

Bart

Drie eieren tot nu toe. - Screenshot.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs