Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

We zijn er weer

Anjo Schouten | woensdag 1 maart 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 201x

Wie zijn "we"? U, de kijkers en natuurlijk de uiltjes. En vol verwachting klopt ons hart. Wat gaat vrouw uil besluiten? Knus de eitjes in de kast? Zodat wij kunnen genieten van levendige kuikens? Ze mogen het best eens 'volgens de boekjes doen'. Levendige kuikens en dode muizen, zo hoort het.

Een nieuw seizoen

Het is fijn dat we ook dit jaar weer te gast mogen zijn op het erf in Lichtenvoorde. De ooit eens vaste traditie van tenminste één keer een kerkuil op een clipje te zien, daar wassie en die werkte goed mee zeg!
Man en vrouw steenuil, zo rond de dageraad, zien we ze de kast ingaan.
Tussen de dutjes door wat gepiep en een hoop geknuffel, zoals het een steenuil betaamt.
Wat kunnen we verwachten? Een script is er niet, dus ik kan u geen enkele garantie geven. Na vorig seizoen is het nu 'eerst zien, dan geloven.'

De tak

Ronald mag het dan een zitstok noemen, persoonlijk vind ik een catwalk een betere benaming. De rode loper ontbreekt, dat gaat toch maar een zooitje worden. Het publiek aan beide zijden ontbreekt. De paparazzi duikt vanzelf wel op. In de vorm van mezen, kauwen, maar hopelijk geen eng gevleugeld spul.
Een tijdje geleden zag ik er wel een grote bonte specht. Die dacht "hee, knap stokkie" en begon vrolijk te hakken. Ik kreeg even de gedachte van niet te vaak doen hoor, straks breekt er een stuk af en ligt er beneden een schaap knock out te zijn.
Laten we hopen op een leuk uilenseizoen, ik heb er zin in!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs