Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

‘We zijn er klaar voor!’

Bernice Goffin | maandag 28 juni 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 437x

‘Hee, kijken jullie mee? We zijn nog geen twee weken oud, maar al erg groot en stoer. Let maar op: binnen enkele dagen gaan we het nest verlaten!’
Het nest puilt uit, tijd om te gaan!

Kuikenpraatjes

Kuuk1: ‘Binnen enkele dagen? Misschien dat ik vandaag al wel ga hoor. Kijk, ik durf al op de rand te staan en te fladderen!’

 

Kuuk2: ‘Niet zo opscheppen Kuuk1, ik durf dat ook al hoor, kijk maar! Maar ik voer de spanning nog even op, want ik wil eigenlijk wel wat meer kijkers hebben op het moment dat ik uitvlieg. 300 kijkers, daar doe ik het niet voor!’

 

Kuuk3: ‘Wow, wat durven jullie al veel! Maar ik blijf niet achter hoor, als jullie gaan wil ik eigenlijk ook mee.’

 

Kuuk 4: ‘Oei, ik vind het allemaal nog wel erg spannend. Ik denk dat ik me nog een dagje langer ga laten verwennen door pap en mam, ik moet nog iets verder groeien voordat ik zo veel durf als jullie.’

 

Klaar voor de start?

Het moge duidelijk zijn: de mereltjes zijn al behoorlijk onrustig en staan in de startblokken om uit te vliegen. Deze week zullen ze het nest verlaten, maar het is zelfs al mogelijk dat de eersten vandaag de sprong gaan wagen. Het kleinste kuiken loopt nog wat achter en wacht mogelijk een dagje langer met uitvliegen dan de rest. Dat is geen probleem: zo lang de kleine bedelt zullen de ouders voedsel op het nest komen brengen.

 

Mis het niet!

De spanning is nu al om te snijden. Soms staan de oudere kuikens al op de rand te fladderen waardoor iedereen aan het scherm zit gekluisterd. Zouden ze al gaan? Nee, toch weer terug in het nest. Maar het moment is nabij. Dus blokkeer je agenda, pak een zak popcorn, kom erbij zitten op het puntje van je stoel en wend je ogen niet van het scherm af. Het uitvliegmoment is goud waard en een cadeautje om mee te kunnen maken!

Een jonge, al uitgevlogen merel

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs