Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

We zijn al over de helft

Sharon Lexmond | zaterdag 30 maart 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 987x

Eigenlijk past ons Kuuk niet meer zo heel goed onder zijn moeder... Af en toe lijkt hij haar zelfs wel bijna op te tillen. Ik blijf ervan opkijken hoe snel dat toch gaat! We zitten nu op dag 17 waar 't kuiken zo ongeveer op dag 30 de kast zal verlaten om zijn levensweg te vervolgen als ''takkeling''
2 weken geleden

in 17 dagen tijd...

Het minipluizenbolletje van iets meer dan 2 weken geleden begint er al echt uit te zien als een heus uiltje. Een kleuter welliswaar, maar toch! De toen nog stompjes wat z'n vleugeltjes voor moesten stellen, zijn inmiddels al behoorlijk échte vleugeltjes aan het worden. De langste veertjes zijn nu ongeveer een centimeter of 5 lang en hij zal zo ongeveer rond de 250 gram wegen. Het streeppatroon van zijn verenpakje begint ook al steeds duidelijker te worden.

Kuuk wordt groot!

Lichamelijk is ons kuiken dus al behoorlijke sprongen aan het maken, ook qua gedrag is het inmiddels geen volledig afhankelijk beestje meer. Zoals we gisteren konden zien, heeft kuuk weer een mijlpaal behaald. Hij heeft helemaal zelf zijn eerste muis gepakt en opgegeten. Zoals past bij kleuters, gaat hij steeds meer 'zelluf doen'. Ook krijgt hij steeds meer interesse in de wereld buiten ''onder mamma''. Af en toe wat rondscharrelen, een beetje koekeloeren hier en daar, af en toe zelfs zijn moeders veren poetsen... Leuk om te zien, ik hou ervan!! 

 

Samen naar buiten gluren

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs