Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

We hebben geluisterd

Anjo Schouten | woensdag 1 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 98x

Terwijl ik dit schrijf, nog niets gezien. Gehoord, des te meer. Wiepjes/zwiepjes/piepjes. Ik vermoed dat er vannacht tenminste één ei uitkomt, maar kan er niet op wachten. Maar blijf alert mensen! En anders is er nog een clipje, als er geen hop de boel komt verzieken.

Waar kijken we naar?

Waar vrouw voorheen een bonthandel leek te runnen, nu zijn de hoeken leeg. Aan man die taak die weer te vullen, want  verder dan een paar meikevers kwam het niet. En zelfs daar heeft ze er twee van opvoorraad gelegd. Lief moedertje. Man zal beter zijn best gaan doen, ik twijfel daar niet aan. Maar als jager is het soms moeilijk, waar is de prooi en graag iets wat ik kan sjouwen. Die haasjes en die woelrat, dat is behoorlijk pittig. Probeer maar eens ongeveer je helft aan boodschappen naar boven te brengen!

Nu maar wachten

Zullen we vanmorgen het eerste kuiken zien? Of later op de dag wellicht meer kuikens? Ik laat me verrassen. Mocht er nog niets zijn en u heeft tijd? Vooral kijken, zien we dan een eischaal? Daarna is het vaak ook geduld voor we een blik op het kuiken kunnen werpen. Zeker omdat vrouw graag op de rand in beeld zit. Maar we komen er wel uit, als er een eischaal in beeld komt. Daarna begint het leukste deel van Beleefdelente. Dat is, voor de steenuilkijkers. Ik zou zeggen, zet wat te drinken neer, wat te knabbelen, kijk en verwonder u! Een lief klein donsje, het kan zo vertederen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs