naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Zeearend

Live

IJsvogel

Live

Ooievaar

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

BOSUIL legt haar tweede ei!   *   Het blijft spannend: wordt het de havik of de ZEEAREND?   *   KERKUIL: vreemde bezoeker of nieuwe man?
Toon alle blogs & vlogs

Door Ronald van Harxen
BDL vrijwilliger STONE

We geven de moed nog niet op!

Ronald van Harxen, STONE | donderdag 15 juni 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 506x

Waar leven is, is hoop. En zong Freek de Jonge niet dat er zelfs leven was na de dood? Zolang ze nog regelmatig voor de camera’s verschijnen en elkaar de kast niet uitvegen koesteren we hoop op een nieuw legsel. De vraag die ons vooral bezighoudt, is wanneer de wittebroodsweken nu eens voorbij zijn.

Officieel staat er zes weken voor. Die zijn weliswaar nog niet verstreken, maar sinds mevrouw op 26 mei voor het eerst haar opwachting kwam maken hebben ze 20 keer samen de maan zien ondergaan. Lijkt mij voldoende. Toch?

Toch nog gelegd

Hoe langer het duurt, hoe kleiner de kans. Maar toch. We hebben verschillende malen meegemaakt dat een nest mislukte en dat het bij de laatste controle half juni leek of ze niet voor een tweede keer begonnen waren. Toen we het jaar daarop eind februari voor de wintercontrole kwamen, lagen er echter eieren in de kast. Koud en verlaten weliswaar, maar toch opnieuw begonnen dus. Met zekerheid na half juni, misschien wel pas in juli. Er is dus altijd hoop! 

Hoopgevend

Hoopgevend is dat ze nog regelmatig de boom en kast bezoeken. Soms zitten ze zelfs samen in de kast zoals op het laatste cipje te zien is. Op een ander clipje is te zien (en te horen) dat vrouwtje luid om prooi bedelt. Asof ze nog grootse plannen heeft. Wat mij betreft is het zaak nu niet langer te dralen, maar eindelijk eens in actie te komen!

 Voor de liefhebbers: om de tijd te doden!

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht