Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

We gaan het beleven

Anjo Schouten | zaterdag 25 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 109x

Of niet. Veel van jullie weten nog het (niet)ring avontuur van vorig jaar. Behalve het weer, liever geen herhaling. Ik denk dat het vanmiddag rond 15:00 uur best druk zal zijn. Dus zoek een makkelijke zitplaats, zet van tevoren koffie, leg er een koekje bij. En duim voor de ringers!

Het ringen

Er komt ongetwijfeld weer commentaar over verstoring, laat die uiltjes toch. Het ringen geeft zoveel informatie. U las vast de blog van Ronald, en zo niet, bij deze, huiswerk. Wonderbaarlijk dat er toch best oudere dames op eitjes worden teruggevonden. Bij elke "wetenschap"zijn er wel vragen. Waarom wilde men de ademhaling van de Orinoco dolfijn bestuderen? Geen idee, die zal je later niet in een nestkast vinden. De ring zegt iets over de plek waar het uiltje vandaan komt, hoe oud, zelfs of ze het aanleggen met een buurmeisje. Waarom prooien tellen? Wat voor eetbaars loopt er op zo'n erf? Krijgen ze voldoende te eten? Veel erfbewoners krijgen ook geregeld informatie wat men eventueel kan aanpassen. Zoals de drinkbakken voor het vee, en antiverdrinkingsmanden. Wat totaal niet wetenschappelijk is, het kijken naar het gedrag van de uiltjes. Allemaal een eigen karaktertje. Denk maar aan het mannetje van vorig jaar, de superzorgzame vader. Het mannetje dat we nu zien, een kanjer, maar is niet zo van het kuikens knuffelen. Geen zorg over het ringen, het gaat vlot en vaardig. Even wegen in het onverwoestbare margarine kuipje, vleugelmaatje meten, ringetje om, een fotomomentje en klaar.

Weer een apart seizoen

Het leek een serie te worden. Su&Su en de hatelijke hop. Deel twee werd Su&Su en de sluissnuiters, natuurlijk kwam er een nieuw deel, Su&Su en de pesterige plakker. Gelukkig bedacht één van de kuikens dat het gordijn toch niet zo mooi was? Of moesten ze van vrouw hun kamer opruimen? In ieder geval, applaus voor die snotpork. Gordijn weg
Nu maar hopen dat er geen deel vier komt, Su&Su en de radeloze ringers.
We gaan het beleven...


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs