Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

We gaan er even tussenuit

Ronald van Harxen, STONE | zaterdag 28 september 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 906x

Na twee eerdere aankondigingen komt er morgen een definitief einde aan de langste editie van Beleef de Lente sinds 2007. Maar liefst 8 maanden hebben we kunnen genieten. Het was een geweldig seizoen, vastgelegd in bijna 300 clips en tientallen blogs. Genoeg materiaal om de winter te overleven.

Even wennen

Het zal echter even wennen zijn dat het openen van Beleef de Lente geen deel meer uitmaakt van vaste ochtendrituelen als tanden poetsen en een bak koffie achteroverslaan. Even kijken of de uilen thuis zijn. En misschien heeft Geert de nachtelijke uren - die de meesten van ons slapend plachten door te brengen - wel gebruikt om een nieuwe clip te malen. Niet meer de hele dag in je achterhoofd met de komende blog bezig zijn, ook dat zal de eerste weken nog wel een beetje onwennig voelen. Schiet je een mooie verhaal te binnen, heb je geen podium meer het te vertellen.

Eikel voor eikel

De rustperiode is echter nog nooit zo kort geweest als nu: maandag is het 1 oktober en nog 137 dagen totdat de cams op 15 februari 2010 weer opengaan. Dat lijkt misschien nog ver weg, maar luister eens naar het liedje Litlle Acorns van de White Stripes. Daarin zingen Jack en Megan over hoe je problemen kunt aanpakken door te doen als een eekhoorn die zich op het eind van de zomer voor de immense taak gesteld zien een wintervoorraad eikels aan te leggen: eikel voor eikel. Thuis heb ik daarom een strook papier aan de muur naast de pc geplakt, verdeeld in 137 vakjes. Elke dag zet in een kruisje in het opvolgende vakje. Op 7 november staat de teller op nog 100 te gaan en op 9 januari hebben we er al 100 gehad. Misschien is er onder de kijkers iemand die er een app van kan maken, eentje die automatisch elk dag een dag aftelt. Dat je 's morgens bij het wakker worden op je telefoon kijkt en nog voor het tandenpoetsen al weet dat er nog maar 99 dagen te gaan zijn. Ik houd me aanbevolen.

Benno en Lieneke

Anjo heeft in haar afscheidsblog op 30 juli al uitvoerig de ruimte genomen iedereen die aan dit geweldige seizoen meegewerkt heeft te bedanken. Dat ga ik niet nog een keer dunnetjes over doen. Ik laat het daarom bij een kort woordje voor Benno en Lieneke. Toen we daar in 2015 aanklopten met de vraag of er een camera in de perenboom mocht, was het antwoord – bijna zonder nadenken – direct ja. Het aantal kopjes koffie dat ik - en vele anderen – er sindsdien aangeboden hebben gekregen wedijvert met het aantal door Geert gemaakte clips. En u weet zelf hoeveel dat er zijn. Achterhoekse gastvrijheid op zijn best!

Echte die hard?

Lukt het u ondanks de eikeltjesmethode niet af te kicken, neem dan af een toe eens een teugje www.steenuil.nl. Wie weet wat u daar nog aantreft. Niet met zijn allen tegelijk op hetzelfde tijdstip, want dan gaat de site plat!

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs