Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
water van levensbelang

Door Christ Grootzwagers
Natuurvereniging Ken en Geniet

WATER

Christ Grootzwagers | woensdag 14 juni 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 171x

Water is van levensbelang voor al wat leeft op onze aardbol, dus ook voor vogels. Juist nu, met deze hogere temperaturen en droogte, kunnen vogels uw hulp wel gebruiken. Dus aan de slag en help onze vogels de droge periode door.
vuurlibel

Water

Normaal valt het regelmatig neer in onze tuinen en natuur, nu echter dreigt er weer een groot watertekort. Valt er geen regen, waait het en schijnt dagenlang de zon, dan ontstaat er water tekort. Poelen, sloten, vennen, ze drogen binnen de korste keren op. Ook in de bebouwde omgeving, waar toch veel soorten vogels leven is water ver te zoeken.

Hulp

Wat kunt u doen, om de tuinvogels een reikende hand te bieden? Vaak bestaat de hulp uit eenvoudige middelen, een bord met water is vast en zeker de eerste hulp. Het is even rond kijken in de keukenkast of schuur, je komt dan allerlei bakjes tegen, waar water ingegoten kan worden. Een oude wieldop, een koekenpan, een afwasteiltje, er valt van alles te verzinnen.

Plas

Net als de plek waar we naar kijken, ook dit is redelijk gemakkelijk te maken. Maak een ondiep gat, leg daarin een opengescheurde vuilniszak of zeiltje. Strooi daaroverheen wat zand en vul het met water en hatsee, je hebt een eigen vijvertje. Afwerken met een achtergrond van hout en je hebt je eigen speciale plek. De vogels zullen u dankbaar zijn, ze kunnen badderen en drinken.

Drinkfles

Iets luxer kan ook, in de dierenwinkel zijn ze voor een redelijk bedrag te koop. Normaal is de drinkbak voor de kippen, maar reken er maar op, dat ook uw tuinvogels er erg blij mee zijn. Naast vogels zullen ook andere dieren uw waterbak bezoeken, muizen, egels, konijntjes, eekhoorns enz.

Plezier

De vogels doet u er een groot plezier mee, maar het mes snijdt aan twee kanten, want ook u zult ervan genieten. Want wat is er mooier dan af en aan vliegende vogels. Plaats de waterbak of plas zodat u er zicht op hebt, maar ook zo dat de vogels zich er veilig voelen. Dus aan de slag, namens de vogels alvast bedankt.

appelvink


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs