Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
WZ-digital-photography - Pixabay

Door Tineke Hoekstra

Wat zingt daar in je tuin?

Tineke Hoekstra | zaterdag 6 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 651x

Het geluid van de oehoe? Nee, was t maar zo simpel. Ook al is deze prachtige vogel weer live te volgen bij Beleef de Lente - ik wil het hebben over een ander geluid.

In de vrijwilligers-app van BDL - de zogenoemde klep-app - komen veel onderwerpen aan de orde, de naam zegt het al. Wat daar zoal voorbijkomt en wordt besproken blijft in de app. Toch zijn er uitzonderingen op die regel. Zo komen er regelmatig filmpjes langs met de vraag: wat hoor ik hier? 
Iedereen die online is en zin heeft in een verzetje gaat los: Een leeuwerik? Nee toch een roodborstje of nee een vink, een winterkoninkje. We gokken en roepen van alles!
En hoe hard we ons ook inzetten, een cursus over wat zingt daar is voor velen van ons een aanrader, zo blijkt.Onverwoestbaar

Attent is dat de vogelkenners - ook daar hebben we er veel van - zich soms bewust even afzijdig houden.
Het mag de pret niet drukken. Onze liefde voor de vogels is onverwoestbaar. In deze app durven we af te gaan. Het gaat om vertrouwen en dat wordt nooit beschaamd.
Het antwoord op de vraag wat zingt daar wordt uiteindelijk toch geraden. Het is de heggenmus. 
Mocht je nu zin krijgen om vogelgeluiden te leren herkennen ga dan met je verrekijker de tuin en probeer te spotten wie er zingt. Nu er nog geen blad zit aan de bomen en veel zomergasten nog moeten arriveren is het een stuk makkelijker. Succes!

Video: Louis van Oort


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs