Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Wat nu?

Ronald van Harxen, STONE | donderdag 30 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 773x

Vrijdag om 12.02 uur gaan de laatste camera's uit, ook dus die van de steenuil. Vandaag mijn laatste blog van dit seizoen. Graag begin ik met een welgemeend dankjewel aan alle kijkers. Mede dankzij jullie is het opnieuw een geweldig seizoen geworden. Als dank wat tips hoe het jaar te overleven.

Voor ons als bloggers is het bijzonder fijn te weten dat we schrijven voor een dankbaar publiek. De vele tientallen likes elk blog weer en vooral ook de vele reacties in de chat worden absoluut gewaardeerd. Denk niet dat ik ze niet lees, dat doe ik heus. En altijd stimuleren ze het volgende blog. Ik weet zeker dat ik daarbij mede namens Anjo en Pascal spreek. Heel veel dank daarvoor!

Bijna 100

Met deze erbij blijft de teller op precies 99 steken, net geen 100. De verleiding was groot er afgelopen dinsdagmorgen nog eentje tussen te persen, 100 is immers een mooi rond getal. 99 is echter ook fraai, symbolisch ook. We weten nu waar de lat voor 2021 ligt.

Wat nu?

Bij de kerkuil vroeg blogger Mark zich af of er nog leven is na Beleef de Lente en ook in de chat vragen mensen zich af wat ze toch aan moeten met de zeeën aan tijd die vrijkomen nadat het scherm op zwart is gegaan. Geen nood, er is leven! Op de site staan op dit moment 529 clipjes die integraal terug gezien kunnen worden, waaronder nog het hele seizoen 2019. Met een gemiddelde duur van anderhalve minuut kunt u zich daar ruim 13 uur mee vermaken. Tel daarbij de ruim 3 uur op die nodig heeft alle blogs van dit jaar nog een keer te lezen en dan komen uit op een flinke 16 uur. 991 minuten om precies te zijn. Nu kunt u er natuurlijk een soort mega bingewatching en -reading event van maken, maar dan bent u - vooropgesteld dat u daar zondagmorgen om 7 uur direct na het ontbijt mee begint - er al voor het slapen gaan doorheen - aangenomen dat u tegen middernacht onder de wol kruipt. Verleidelijk, geef ik onmiddellijk toe - aan zulke opwindende levensverhalen kunnen ze bij Netflix nog een puntje zuigen - maar niet verstandig. Smeer het uit over elke dag dat het nog duurt voor seizoen 2021 begint - het zijn er maar 212 - is mijn advies. Bent u elke dag al gauw een kleine 5 minuten mee onder de pannen. Hoeft u er nog maar 1.335 zelf te vullen voordat u aan de volgende mag beginnen.

2-1-2

Nog 212 nachtjes slapen dus en dan zijn we er weer. Valt te overzien toch? Mocht u desondanks het licht aan het eind van de tunnel niet zien, bel dan 2-1-2 of beter nog neem het advies altijd de zonnige kant van het leven in het oog te houden van een stel maffe Britten ter harte. Na regen komt immers altijd zonneschijn. Na afloop van het ene seizoen, komt er immers altijd weer een nieuw. Tip: klik op de link en lees dit blog nog een keer. Tien tegen een dat u de toekomst al weer een stuk zonniger tegemoet ziet. En anders is er altijd nog de snotterdoek van Anjo. Tot 1 maart 2021. Het ga u goed!

Team Steenuil 2020


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs