Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Wat kraakt daar nou onder mijn veertjes?

Pieter van den Assem | maandag 31 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 493x

Het eerste kuiken bij de visarend is een feit! Op 31 mei rond 8:02 kregen wij een glinstering te zien van het eerste prachtige kuiken. Na de geboorte van onze visarend kwam pa visarend al snel met een vers gevangen vis om de geboorte te vieren.
Het oogt misschien wat onduidelijk, maar het eerste kuiken zit er echt!

Een beschuit met visjes!

Het kon niet beter gaan, een prachtig zonnetje, zingende karekieten op de achtergrond en een vlekkeloze bevalling. Wat een prachtig moment, de Biesbosch is weer een visarend rijker na vandaag. Het kuiken wist al snel haar kalkschalen te doorbreken met behulp van haar eitand en was vervolgens zeer actief op het nest. Met een nieuw gezinslid erbij, zal pa visarend weer flink aan de bak moeten met jagen.

Heet, Heter, Heetst

Het kwik is ineens flink gestegen en dat hebben de visarenden ook gemerkt, vrouw visarend zit vaak op het nest met haar bek open te hijgen. Vogels hebben verschillende manieren om met deze hitte om te gaan, want het kan behoorlijk benauwd worden met de zon volop je zwarte verenkleed. Man visarend heeft nog geluk dat ie iets vaker een duik kan nemen, vrouw visarend heeft die luxe niet en moet de hitte op een andere manier tolereren.

Verschillende manieren om af te koelen

Blauwe reigers staan erom bekend om tijdens warme periodes hun vleugels te strekken, zo kan de frisse lucht de warmte uit het verenkleed wegblazen. Of merels die in de zomer lekker in het zonnetje zitten te stofbaden. Tenslotte hijgen vogels ook als ze hun temperatuur willen dalen, dit is wat we nu zien bij de visarend. OF je neemt af en toe lekker een duik, dat is dan wel weer een voordeel van visarend zijn.

Help mee met opfrissen!

Vogels hebben tenslotte drinkwater nodig, vooral op deze warme dagen. Houd dan goed in de gaten of er ten eerste altijd water aanwezig is en ten tweede moet het vogelbadje niet te diep gevuld zijn (anders kunnen vogels hier in verdrinken…). Ten slotte is het gewenst om het water eens in de twee á drie dagen te verversen. De vogels zullen je dankbaar zijn!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs