Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Wat een verwennerij

Anjo Schouten | zaterdag 29 juli 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 134x

Dit was gewoon een heerlijk seizoen. Gelukkig een beter castingbureau dan vorig jaar (dit met een knipoog). Alleen dat ringen, och, elke producent weet dat het lastig werken is, met kinderen. En dieren, tja, dierenkinderen is dus een extra handicap. Voor de rest waren ze best script vast.

Spannend

Aan het begin van het seizoen was het wel even spannend. Gaan we dit jaar een nestje in de kast bewonderen? Vrouw keek soms verlangend naar de schuur. Gelukkig hebben de erfbewoners haar daar van weten te weerhouden. Vrouw had een soort van "het mot maar", dan maar in de kast. Wat man sowieso al prettig vond. En de kijkers? Die waren door het dolle heen. Dan probeer je de nieuwe kijkers ervan te overtuigen dat er zoveel leuks gaat gebeuren, hoe een seizoen kan verlopen. En ja hoor, hebben wij weer, gaat man improviseren. Dat ie vrouw ging voeren, leuk. Maar dat ie zich ook bemoeide met het voeren van de kuikens? Dat was wel een verrassing. En nu, zo aan het einde van het seizoen, kan hij nog zo lekker zijn kuikens knuffelen.

Aan voer geen gebrek

De uilen zullen weinig populair zijn onder de erfbeesten. Van muizen weten we het, maar de hoeveelheid jonge vogels, bijna absurd. Veel kijkers hebben er moeite mee, dat ze vogeltjes vangen, maar ook de steenuil kan prooi worden. Het was gisterenmiddag wel even schrikken toen er plotseling een sperwer opdook. In dit geval neerdook, één van de kuikens schoot gelukkig rap de kast in. Kortom, een hele snelle actie die slecht is voor de bloeddruk.

Een seizoen om te zoenen

We konden genieten van de beelden, de uiltjes zijn nog steeds in beeld. Wat een genoegen zeg, de kleurenbeelden binnen. Al waren die soms wel iets te heftig tijdens het ontbijt. Veel kijkers laten zo tussen maart en juli het huishouden wat versloffen, maar het kan nooit zo'n ontiegelijke rotzooi zijn als in die uilenkast. Dat hoop ik dan maar... Het was dit seizoen weer fijn samen te werken met Team Steenuil, oude en nieuwe namen in de chat tegen te komen. Rest mij jullie allemaal een goede zomer, een fijne lange herfst en een niet winterse winter toe te wensen. Mocht u nog op vakantie gaan, denk dan even aan een onderdeel in het ooit beroemde programma De Vakantieman. Komt u een hop tegen, doe hem dan vooral NIET de groeten. Maar maak er wel een mooie foto van.

Headerfoto: Isabelle Onselaere

Foto hop: Jaap Vink.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs