Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Paardenwei bij Peter

Door Christ Grootzwagers
Natuurvereniging Ken en Geniet

Wat ben ik toch een uilskuiken

Christ Grootzwagers | donderdag 4 mei 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1061x

Het zat er allang aan te komen, vandaag 7 mei was er een breuk en ging er iemand zijn huis verlaten, een feest om mee te maken. Gevolg,vanaf nu loeren er allerlei gevaren, je krijgt heel wat te duchten, zelfs van je eigen familie.

Een uilskuiken

De betekenis ervan beloofd niet veel goeds, enkele definities van uilskuiken zijn; domkop, dom iemand, iemand die niet pienter is, stommeling en sufferd.

Goed dat je ogen nog dicht zitten en je dit niet kunt lezen, zo net uit het ei gekropen, zo breekbaar, zo lief.

Je bent de eerste de beste

Je weet het nog niet, er komen er nog meer, maar jij bent de eerste, de beste, bij jou wordt het hardst gejuicht. De volgende wordt het alweer wat minder onstuimig en bij je laatste broertje of zusje, zijn we er al aan gewent geraakt en vinden we het gewoon.

Jij wordt de kampioen

Wat er ook gebeurt, jij bent overal de voorloper, jij krijgt het eerste eten, jij bent van begin af aan de grootste, maar jij bent ook de oudste.

Een groot gezin

Als alles goed gaat zijn er straks 7, dat duurt nog wel een hele tijd, voor de kijker een spannende tijd, komen ze wel allemaal uit die 7 eieren? We weten het nu nog niet.

 

Zorgplicht

Ons kerkuilenpaar krijgen een uitgebreide zorgplicht, je zal het maar op je dak krijgen een gezin van 7, 7 hongerige snaveltjes welke elke dag roepen om eten. Gelukkig groeien ze op in een muizenrijke omgeving, dat verlicht hun taak, ook al hebben ze enige concurentie van een steenuilenpaar met ook 3 hongerige kuikens.

We gaan het beleven

Binnen 14 dagen zullen we de stand der zaken weten, hopelijk komen ze allen uit en kunnen we meeleven met al dat kleine grut.

Niet blij

Andere gezinnen in de tuin zijn niet zo blij met de komst van dit grote gezin, echte muizen, woelmuizen, spitsmuizen en veldmuizen vinden het maar niks. Zij moeten al doen om in leven te blijven, ben je lekker vet gemest door Peter, vreten ze je op.

Natuur is eten en gegeten worden

Ah wat lief, een muisje, en dan wam ik heb je, als kijker zien we lief en leed, vreugde en verdriet.

 

muis gefilmd door Christ Grootzwagers


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs