Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Ware liefde en maagjes

Anjo Schouten | woensdag 12 april 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 142x

Hou me ten goede, het kunnen ook andere orgaantjes zijn, maar terugkijken van beelden, met je boterham met rosbief, is niet de meest verstandige keuze. Eerst eten, dan koffie en dan kijken. Dat lijkt me de juiste volgorde. Beelden in kleur maken het iets te levendig.

Na zoveel jaren steenuilen kijken

Je leunt wat achterover, we hebben het vast allemaal weleens voorbij zien komen? Om vervolgens de plank mis te slaan. Steenuilen blinken uit in het betrouwbare in onbetrouwbaarheid. Neem nu het leggen van de eitjes, er zijn gemiddelde legintervallen. Lak aan. Het derde ei, bij de eerste 3 pogingen zat iedereen gespannen te wachten. Maar mevrouw steenuil stond weer doodleuk op. Toch een beetje het Peter en de Wolf effect. Tegen de tijd dat het was gelegd waren de kijkers uitgeteld. En gaat ze nu op voor op voor nog een ei? Ik waag me niet langer aan voorspellingen.

De ware liefde

Het aantal gebrachte muizen was al een luxe. Wat Ronald al schreef, een goed mastjaar. Dat is fijn, aangezien het erf ook onderdak biedt aan een kast met kerkuilen en ik soms de torenvalk hoor roepen. Hopelijk genoeg voor iedereen! Maar wat dit seizoen al uniek maakt, het gedrag van het mannetje. Dat hij muizen in de kast brengt, dat is niet vreemd. Dat hij ze gaat voeren aan vrouw, dat is wel uniek. Ze kan tijdens het broeden best een larfje of een rups aanpakken, maar dat man een muis brengt en soms ziet oh, ze is bezig met een ei leggen, ik zet 'm wel in de hoek. Om dan uren later weer een muis te brengen, die hij vervolgens gaat aanbieden, maar dan begint hij de muis te scheuren en geeft haar hapjes. Niet eerder gedocumenteerd.
Het kan ook gebeuren dat hij denkt van je moet meer eten en zwiept een half karkas voor haar snavel heen en weer. Dat pakt ze niet aan.
Misschien dat hij de kuikens, als ze een week of 2 oud zijn, ook zo wil voeren. We wachten het af. Dus nooit rustig achterover leunen, kijk en leer.
Ontbijt op bed


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs